Јовељић вјероватно иде из Звезде!

Генерални директор првака Србије за "Спортски журнал" је причао о продаји двојице младих нападача.

Фудбал 08.05.2019 | 19:13
Јовељић вјероватно иде из Звезде!
Дејан Јовељић (19) ове сезоне је дебитовао у Лиги шампиона, а таленат је потврдио постигавши 10 голова у 19 наступа у Суперлиги и Купу Србије, у просеку један на сваких 80 минута.

Нападач рођен у Бијељини полако и стрпљиво крчи пут ка статусу стандардног првотимца, али је према речима генералног директора Црвене звезде, Звездана Терзића, врло могуће да Јовељић неће своје амбиције остварити у дресу српског првака.

"Звезда 92 одсто буџета пуни из иностранства. Највећи извор прихода су трансфери, одласци су неминовност", рекао је Терзић у интервјуу за "Спортски журнал".

"Да ли ће Јовељић отићи? Вероватно да, зато што за њега има највише заинтересованих клубова. Због година и изузетног талента, у овом моменту има највећу цену на тржишту, а можда још није спреман да донесе квалитет потребан у квалификацијама за Лигу шампиона, краткорочно гледано", објаснио је Терзић.

Он је оценио да ће клуб који буде купио Јовељића добити "грумен злата".

Испоставило се да је тако било и у случају Ајнтрахта, који је од Бенфике позајмио Луку Јовића, а овај за две године у Немачкој постигао 20-30 пута већу цену од оне за коју је отишао са "Маракане" у јануару 2016.

Звездан Терзић подсећа да је он дао Јовићу дрес са бројем девет и да је препознао у њему екстра потенцијал, али да у том тренутку није било другог избора.

"Звезда је била у колапсу, мртав клуб. Играчи на арбитражи, угашена струја, 150 судских спорова... Добили смо пресуду да до 15. новембра платимо 800.000 евра Броновицком или нам се одузима шест бодова, уз нови рок од 30 дана и избацивање у нижи ранг ако се не изврши обавеза. На крају сам преко приватних веза нашао модел да се 50 одсто права на Јовића прода инвестиционом фонду, јер њих занимају само млади и најбољи. Звезда је продајом тих процената спасила клуб. Људи нису схватали у каквој смо опасности. Више је вредело 800.000 тада, него сада 10 милиона".

На опаску да би могло да се деси да Терзић буде критикован што је прерано и за мало новца продао Јовељића, одговорио је да људи који воде клуб морају да доносе "храбре и професионалне одлуке".

"Не могу да ослушкујем глас народа и испуњавам музичке жеље. Људи не познају тржиште, ни како се води клуб. Обавеза менаџмента је да зарадимо новац од кога ће Звезда да живи. Суштина је да продајеш најбоље, а да имаш још бољи тим. То је вештина", констатовао је Терзић.

Он је што се тиче летњег прелазног рока додао да "Милан Павков нема цену" и да "не може да иде, јер је најбољи играч клуба и прави разлику, поготово против јачих екипа од Звезде".

На продају неће бити ни Марко Марин, осим ако "не буде био експлицитан у жељи да оде".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар