Форум је добар за пословне људе

- Кад политика постане 'тешка', паметно је пустити прво пословне људе да причају, а форум ЕБРД-а је фантастична прилика за дијалог и визије пословне заједнице, казала је премијерка Србије.

Босна и Херцеговина 08.05.2019 | 12:31
Форум је добар за пословне људе
Премијерка Србије Ана Брнабић, на панелу у оквиру годишњег форума Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), чији су учесници били предсједници или премијери регионалних земаља, казала је да ће изградња аутопута Сарајево Београд значити фантастичну прилику за кретање људи јер треба тежити "слободним путовањима и раду у свих шест економија западног Балкана".

По њеном мишљењу, кад политика постане 'тешка', паметно је пустити прво пословне људе да причају, а форум ЕБРД-а је фантастична прилика за дијалог и визије пословне заједнице.

Премијер Албаније Еди Рама казао је да треба дјеловати регионално.

"Треба нам слободна трговина на јединственом тржишту. Аи напори нас уче да је то лакше рећи него учинити. Не треба чекати да постанемо дио Европске уније да бисмо створили властити 'шенгенски простор у региону'", казао је између осталог албански премијер.

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев нагласио је важност разговора о привреди, посебно након рјешавања 'тешких питања у региону'.

"Морамо радити и више; мора се искористити капацитет који раније није коришћен на западном Балкану. У томе нам може помоћи ЕБРД", ријечи су Зорана Заева.

Годишњи форум Европске банке за обнову и развој окупио је више хиљада учесника у Сарајеву, међу њима регионалне лидере.

Осим шефова влада регионалних земаља, учесник је и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић који је, између осталог, рекао да ЕУ треба направити јасан план да земље Западног Балкана што прије постану чланице ЕУ, јер саме изјаве да су "врата отворена" нису довољне.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

08.05.2019 10:52

Бас си паметан/паметна . Тамо гдје је политика "теска" пословни људи нема ста да тразе . Таман посла да улазу и савладавају препреке које им правите и наилазе на рекетасе свакаквог типа . Једни имају слузбене легитимације разних инспекција и МУП-а а други немају легитимације само палице . Таква средина мозе привуци само месетаре свих калибара од ситних превараната до Литванаца са којима заједно уцествујете у пљацки сопственог народа . А и ком народу припадате је сумњиво , па садасња премијерка Србије и бивса РС имају хрватске коријене . Убијен је цовјек који је запосљавао 1500 људи , 2 дана се прицало , 10 дана тај слуцај нико није ни споменуо . Далеко вам куца .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупетања

08.05.2019 14:27

Кад политика постане теска пословни људи не комуницирају јер се по правилу боје политицара па је боље да не цацкају мецку.Драга ти.А код правих политицара политика и није теска.Имати реалне ставове.Ста је ту теско.Е вец кад се лупета па се замиси да си Бог на земљи.......ил фараон ко Миле........Е онда је ух теска.Управља се процесима, а не људима.Законима, а не цеифом.И онда ту ниста није теско.Ако мислис да је па питај Исландјане.На примјер.

Name

Јаффа

08.05.2019 11:35

Кад ће добро за раднике, дјецу обичних људи?

ОДГОВОРИТЕ