Гвардиола жели Бенфикино чудо од дјетета!

Манчестер сити жели да ангажује младог играча Бенфике Жоаоа Феликса, преноси Скај.  Сити купује у Португалу - стиже двојац за искорак у ЛШ! Енглези желе да направе корак даље у Европи, а зато се намерачио на нове младе фудбалере.

Фудбал 08.05.2019 | 08:00
Гвардиола жели Бенфикино чудо од дјетета!
Управа манчестерског клуба прво намерава да купи фудбалера Спортинга из Лисабона, Бруна Фернандеша, а затим ће покушати да доведе једног од најбољих младих играча Европе.

Феликс има само 19 година, а ове сезоне се на 41 утакмици постигао 18 голова уз 11 асистенција, а осим у Премеири, одличан је био и у Лиги Европе па је привукао пажњу највећих клубова.

Претходних дана су италијански медији спекулисали о интересовању Јувентуса, који је наводно спреман да активира откупну клаузулу од 120 милиона евра.

Како је пренео Скај, управа Ситија у Феликсу види замену за Давида Силву, који има 33 године и улази у последњу годину уговора. Менаџер Ситија, Пеп Гвардиола, жели да појача екипу на неколико позиција у летњем прелазном року.

Сити би ове сезоне могао да освоји три домаћа трофеја. Освојио је Лига куп, налази се на победу од одбране титуле у Премијер лиги и играће у финалу ФА купа против Вотфорда.

Манчестер сити спрема "португалску револуцију".

Након што су јуче бројни медији пренели да је фудбалер лисабонског Спортинга Бруно Фернандеш прва мета "грађана" за лето, "Скај спортс" тврди да планирају да доведу и суперталентованог Жоаоа Феликса.

Тим са "Етихада" и даље није миран пред летњи прелазни рок. Титула још увек није освојена, јучерашња победа над Лестером била је претпоследњи корак у том походу, али Сити ће тек након меча у недељу и коначне одлуке о шампиону моћи да се фокусира на трансфере.

Они играју у доброј форми и чини се да су веома близу трофеја, али преостало им је још деведесет минута како би у потпуности отклонили дилеме. 

Екипа и ове сезоне делује одлично, систем шпанског тренера наставља да функционише на "Острву", али у Лиги шампиона не успевају да направе искорак, па стога планирају да додатно ојачају састав. Везни ред већ полако "стижу године", Давид Силва и Фернандињо су и даље на врхунском нивоу, али не могу да изнесу једнак број утакмица као када су били млађи.

Зато Гвардиола планира да освежи средину терена, и то ће учинити двојцем из Португала.

Довођење Бернарда Силве пре два лета показало се као пун погодак за светлоплаве, сада планирају да приволе Фернандеша и Феликса и комплетирају трио који ће бити ударна снага португалске репрезентације у наредној декади.

Играч Спортинга би требало да буде директна замена за старијег Силву, окретни везиста који би екипи донео нови квалитет кроз велику опасност у виду шута из даљине. Да је манчестерском клубу потребна и та опција уверили смо се јуче када је Компани приредио спектакл након више од борбе против густог дефанзивног блока Лестера који је деловао непробојно.

То је још један разлог Гвардиолиног реновирања, ширење нападачког арсенала и повећање непредвидивости, а управо ту би помогао и млађани фудбалер Бенфике.

У реду за Феликса већ стоје највећи европски клубови, али изгледа да ће шпански тренер успети да га убеди да сарађују. "Скај спортс" каже да ће Енглези покушати да реализују оба трансфера у што краћем року, а да ће се са лисабонским "орловима" договорити одмах након што заврше трансфер Фернандеша.

Тај посао би требало да буде уговорен наредних дана, прича се о суми између 55 и 65 милиона евра, а још увек се не наводи колико би Сити издвојио за довођење Жоаоа Феликса.

Гвардиола је одлучан у намери да скроји тим у потпуности по својој мери, „португалска револуција“ би значила зенит пројекта и сигурно је да би додатно ојачала ионако јаку екипу из Манчестера. 

Њихов циљ је само један, и добро је познат – Лига шампиона. Пројекат који су досад направили показао се као одличан, али потребан им је корак напред, а можда је баш довођење младих везиста оно што им је потребно како створили екипу која ће успети да се докопа „ушатог“ трофеја.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар