Конте рекао НЕ Роми, Милано је сљедећа дестинација?!

Италијански тренер отписао је Римљане, остали највећи клубови Серије А и даље су у игри. . .

Фудбал 07.05.2019 | 21:15
Конте рекао НЕ Роми, Милано је сљедећа дестинација?!
Антонио Конте неће бити нови тренер Роме.

Тим са "Олимпика" сада већ потпуно јасно тражи тренера. Од тренутка када је Еузебио ди Франческо напустио клуб, стално су присутне приче о довођењу новог шефа струке "светске класе", и иако је Клаудио Ранијери након тога преузео кормило, очекује се да у следећој сезони он не буде на клупи.

Управа клуба је незадовољна играма екипе, у њу је уложено више новца него претходних сезона будући да је Монћи пред почетак овог циклуса добио практично одрешене руке да скроји састав.

Доведени фудбалери нису дали резултат, Ди Франческо је напустио клуб јер по мишљењу челника није успео да дигне клуб на виши ниво након прошлосезонског полуфинала Лиге шампиона.

Искусни Ранијери дошао је на место подгрејано очекивањима, упркос томе што му није први пут да ту ради, ни он није успео да донесе континуитет у играма, па су у последње време писања о доласку Контеа била све чешћа.

Ипак, Италијан је, иако је познато да је био у преговорима са клубом, одлучио да стави тачку на спекулације и "затвори врата" преузимања клуба из престонице, макар у скорије време. Он је у разговору за "Газета дело спорт" рекао да неће преузети Рому, јер није успео да се договори са управом по питању виђења будућности.

"У браку имате увек две стране. Ја имам своје виђење ствари, које је мало другачије, желим да радим у клубу где ћемо веровати да можемо да победимо сваког, у супротном ћу да се клоним проблема и не бавим се овим послом. Ако клуб не може да ми допусти да тако радим – нек ме и не зове", поручио је Конте потенцијалним послодавцима.

Јасно је да овај потез у први план избацује друге тимове. Јувентус је, као његов бивши клуб, увек опција, док ситуације у миланским великанима указују да су и тамо потребне промене.

"Јувентус је на веома добром путу и мислим да су задовољни Алегријем који је наставио где сам ја стао и ради веома добар посао. Никад не знате шта носи сутра, ако ме неки клуб позове, размотрићу понуду једино ако се сложимо по питању идеологије и метода рада".

Ривали из Милана су у потрази за стварањем идентитета, а Италијан би као тренер са јасном визијом био неко ко би могао да их врати на победничке стазе.

Ипак, он је додао да нема намеру да тренира екипу која не планира да побеђује и да не види сврху бављења тим послом уколико је његов задатак да направи што мању штету.

"Мој главни проблем је победа. Желим стално да побеђујем, то је циљ мог рада у ком год клубу да сам. То се не односи само на Интер и Милан, који год клуб да ме контактира, мора да зна шта да очекује од мене“.

Некадашњи селектор Италије казао је да то што тренутно није успео да се договори са Ромом не значи да се некада у будућности неће наћи у улози њиховог тренера.

"Обожавам Рим, провео сам пуно времена тамо док сам био на челу националног тима. На "Олимпику" се осети страст навијача, види се да живе за овај тим и та атмосфера ми прија. Тренутно нисмо успели да ускладимо услове, али верујем да ћу једног дана сигурно бити тренер Роме", закључио је Антонио Конте.

У светлу данашње званичне потврде одласка Дијега Година из Атлетико Мадрида, верује се да италијански стручњак ипак има друге планове – да ће на лето преузети Интер и са њима кренути у нови пројекат.

Чини се да је тим на "Ђузепе Меаци" скројен по његовој мери, располагао би играчима потребним за његов омиљени систем игре, па није искључено да би Конте могао да заврши посао са "неразурима" уколико се Лућано Спалети растане са клубом.

Лето ће бити занимљиво, а потенцијални одлазак Италијана у један од највећих клубова на „Чизми“ сигурно ће узроковати велику тренерску вртешку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар