Шабанов убица пуштен на слободу

Турчин Алсин Левент (35), који је оптужен за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо Шабан Шаулић, пуштен је да се брани са слободе.

Србија 07.05.2019 | 16:00
Шабанов убица пуштен на слободу
Једанаест седмица након кобне саобраћајне несреће у њемачком граду Билефелду на аутопуту два код искључења за Гитерслох, у којој су живот изгубили легендарни пјевач Шабан Шаулић и његов блиски пријатељ, клавијатуриста Мирсад Керић, а Шаулићев кум тешко повријеђен, оптужени Турчин пуштен је из притвора, пренијели су њемачки медији.

Тог кобног јутра, 17. фебруара, Левент се својом “маздом” закуцао у “сеат ибицу”, у којем су сједила тројица мушкараца. Они су путовали из правца Билефелда, гдје су претходне вечери одржали концерт у клубу “Фаринда”. На захтјев јавног тужиоца Билефелда, возач “мазде” је у фебруару одведен у притвор по хитном поступку због опасности од бијега. Локални медији пренијели су да се опасност огледала у томе што Левент није имао стално пребивалиште, будући да се разилазио са дјевојком са којом је живио.

Међутим, Турчин је прошлог петка, након готово три мјесеца од саобраћајне несреће, према ријечима тужиоца, пријавио адресу пребивалишта, због чега Окружни суд сматра да више нема опасности од бијега. Медији су пренијели да Левентов адвокат није хтио да каже у којем граду живи његов клијент, јер му “пријете смрћу на друштвеним мрежама након смрти познатог пјевача, а незнанци постављају на интернет његове фотографије са именом и презименом”.

Истрага је показала да је Левент у тренутку изазивања несреће био пијан и под дејством наркотика.

– Током истраге недвосмислено је потврђено да је 17. фебруара 2019. године био под дејством алкохола и дроге (канабис) – рекао је државни тужилац из Билефелда Кристоф Макел локалним медијима. Према најавама из Државног тужилаштва у немачком граду Билефелду, питање је дана када ће бити комплетиран извјештај о удесу на ауто-путу два, код искључења за Гитерслох.

Државни тужилац рекао је и да Левент није имао ни возачку дозволу, већ да је позајмио аутомобил.

– Оптужени у ствари није имао ни возачку дозволу. Аутомобил је неоправдано и без знања позајмио од пријатеља – рекао је тужилац. 

Тужилац додаје и да ће јавности тада бити дат и суд вјештака о узроку трагедије која је однијела два живота.

– Чим буде комплетиран извештај, поднијећу оптужницу – најавио је тужилац.

Левент је у два случаја оптужен за убиство из нехата у алкохолисаном стању. Подсјећања ради, краљ народне музике умро је трагичном смрћу. Након стравичног судара, Шаулић је успио да изађе из смрсканог аутомобила и сједне на ограду поред аутопута. Био је без видљивих повреда, међутим, како је показала аутопсија, дошло је до пуцања аорте. Он је хеликоптером превезен у болницу, гдје је преминуо.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

48

07.05.2019 16:14

Убицу на вјецну робију а сабану вјецна слава и хвала за дивне пјесме АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

08.05.2019 16:04

Да ли це Србија да расписе медјународну интерпол потјерницу за Турцином?Треба му судити у Србији.

ОДГОВОРИТЕ