Финале Купа БиХ: Сарајево - Широки Бријег...

Мусемић: Не примити гол! Седлоски: Дати један! Први финални сусрет Купа Босне у Херцеговине за сезону 2018. /19. у којем ће се састати Сарајево и Широки Бријег бит ће одигран у сриједу, 8. маја, од 18. 00 сати на стадиону "Асим Ферхатовић-Хасе".

Фудбал 07.05.2019 | 20:45
Финале Купа БиХ: Сарајево - Широки Бријег...
Тренер Сарајева Хусреф Мусемић на прес-конференцији казао је да је "част и првилигија играти финале Купа своје земље".

"Апелујем да сви који будемо актери тих утакмица да учинимо све да оне протекну у што је могуће бољој атмосфери, фер и спортски. Мислим да су ово двије екипе које су тренутно најбоље у држави, тако да можемо очекивати добар фудбал. Обје екипе су задњих дана мало растерећеније, Широки Бријег је обезбиједио излазак у Европу, ми смо на корак до освајања титуле првака", рекао је Мусемић.

Играње реванш утакмице у гостима, по његовом мишљењу, није велика предност и да то не мора ништа да значи.

"Мени као играчу и тренеру то није толико битно, играју се двије утакмице, иако статистике можда говоре да је више екипа прошло даље које су другу утакмицу играле кући. Ми ћемо учинити све да обје утакмице одиграмо што је могуће боље. Сваки резултат без примљеног гола је акиван", додао је Мусемић.

Највећу опасност из редова Широког Бијега по његов тим Мусемић види у Дини Ћорићу и Дражену Багарићу.

"Широки је добра екипа, има свој квалитет и мане, као и ми, сигурно да је Ћорић већ дуго њихов главни играч, Багарић исто тако. То су играчи на које требамо обратити пажњу. Имају јако широк фонд играча и у посљедње вријеме тренер је јако пуно ротирао играче, жели да освјежи своју екипу и да што спремније дочека утакмицу".

Екипа Сарајева за први финални сусрет неће имати проблема с играчким кадром.

"Немамо повријеђених и кажњених играча, осим оних што су раније повријеђени као што је Пидро, Бекић се вратио у тренажни процес, тако да имамо доста играча на располагању".

Иако је "бордо" тим на да добром путу да оствоји дуплу круну, по Мусемићевим ријечима међу играчима нема еуфорије.

"Евидентно је да можемо да освојима 'дуплу круну', али исто тако и не освојима. Још увијек није готово, погово кад је у питању Куп јер се играју двије утакмице. Што се тиче првенства, остала нам је још једна степеница и мислим да ћемо то ријешити и да ћемо онда 'причати' даље", рекао је Мусемић.

Првотимац Сарајева Анел Хебибовић изјавио је да су играчи свјесни квалитета Широког Бријега и да их очекује захтјевна утакмица.

"Надам се да ће терен бити погодан за игру и да ће нас вријеме послужити. Покушаћемо да њихов квалитет сведемо на минимум. Даћемо све од себе да прође све у најбољем реду, надамо се добром резултату. Позивам све навјаче да дођу у што већем броју да ово 'изгурамо' до краја", рекао је Хебибовић.

Тренер Широког Бријега Гоце Седлоски је мишљења да ће одлука о побједнику Купа БиХ да падне тек у реваншу на "Пецари".

"Велико је задовољство, а уједно и велика обавеза представити се у што бољем издању у финалу Купа. Ова прва утакмица финала биће у много чему различита од оне коју смо прије двадесет дана играли на Кошеву. Сарајево ће бити комплетно, јаче за Станојевића и Рахмановића, као домаћини су фаворити, али ово је ипак само првих 90 минута", изјавио је Седлоски.

Уочи првог сусрета на "Кошеву" додао је како се Широки иде надигравати, поставити чврсто и мушки, показати карактер и вољу, те на тај начин покушати остварити што бољи резултат за реванш за седам дана на "Пецари".

Резултат који би га задовољио Седлоски није желио прецизирати, али је казао како би "било одлично постићи гол".

Детаљније тактику није желио открити новинарима, истакавши тек како има визију и да ће Широки "покушати контролисати утакмицу и искористити евентуалне грешке противника, иако је Сарајево јако добра екипа и готово да и нема неку слабу страну". Обје екипе, закључио је тренер "плаво-бијелих", одлично се познају и одлучиваће тренутна инспирација појединаца.

Први финални сусрет Купа Босне у Херцеговине за сезону 2018/19. у којем ће се састати Сарајево и Широки Бријег биће одигран у сриједу, од 18.00 сати на стадиону "Асим Ферхатовић-Хасе", а реванш је заказан седам дана касније на стадиону "Пецара".

Извор: мондо.ба, Фена

Коментари / 0

Оставите коментар