Сузе и опроштај за крај...

Годин рекао збогом Атлетико Мадриду после девет година дружења.

Фудбал 07.05.2019 | 19:15
Сузе и опроштај за крај...
Велики број чланова првог тима Атлетико Мадрида окупио се у прес центру. Мотив је опроштај Дијега Година од Атлетико Мадрида.

"Добро јутро, мало сам нервозан, хвала свима који су овде, играчима, стручном штабу, легендама клуба, мојој породици, деци", рекао је Годин и емоције су га обузеле, па је морао да стане са говором.

Наставак - очекиван. Време је за растанак и одлазак у Интер из Милана што није потврђено, али је суштински завршен посао. И Марка и Ас су истакли да је то његова наредна дестинација.

"Желим свим да кажем да су ово моји последњи дани у Атлетику. Ово је мој клуб, мој дом. Биле су ово прелепе године у којима сам много уживао. Одрастао сам као играч, али пре свега као особа. Оно што су ме научили родитељи сам хтео да пренесем овде. Имали смо много лепе и оне мање лепе моменте. Хвала вам свима", заплакао се поново Годин, а уследио је веома снажан и дугачак аплауз.

Уследио је видео-снимак са моментима Година у дресу Атлетико Мадрида.

"Тако много слика, мојих пријатеља, моје браће, Чола, професора. Боли то што морам да кажем збогом, али идем уздигнутог чела јер сам давао целог себе сваког дана. Наравно, имао сам много понуда раније, али сам остао и не жалим због тога. Навијач сам овог клуба. Волео бих да сам остао овде до 40. године, али то није могуће".

Уругвајац се на крају сликао са породицом и тако је ставио тачку на опроштај од клуба у ком је провео девет година. Нова фаза његове каријере биће у Интеру из Милана од лета, а уговор са Атлетиком Годину истиче 30. јуна.

Годин је из Виљареала стигао 2010. године и одиграо 387 утакмица за Атлетико Мадрид, а помогао је клубу да дође до титуле у сезони 2013/2014, прве после 18 година чекања.

До сада се помињало да се Годин сели на лето на Меацу, а тамо би требало да га чека двогодишњи уговор вредан 6.000.000 евра по сезони. Уз опцију да се сарадња продужи на још годину дана. Дакле, у питање мало већи новац од онога што је тражио Атлетику. Интер се није дуго премишљао и ветерана ће учинити најплаћенијим играчем тима.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар