Звезда већ нациљала двојицу, шесторица се враћају!

Црвено-бели увелико размишљају о следећој сезони.

Фудбал 07.05.2019 | 17:45
Звезда већ нациљала двојицу, шесторица се враћају!
Највећи део посла на путу ка жељеној "дуплој круни", фудбалери Црвене звезде завршили су минуле недеље када су победом против Младости из Лучана и дефинитивно одбранили титулу првака Србије, па у последња два кола Суперлиге улазе растерећно. 

Сва концентрација сада ће бити усмерена на други део циља постављеног пред почетак сезоне, а то је освајање националног Купа. 

Црвено-бели су у првом полуфиналном дуелу савладали управо Младост 4:1, па се очекује да идуће среде (15. мај) у Лучанима "овере" пласман у финале, у ком ће се 23. маја у Нишу састати са Партизаном или Радничким (црно-бели имају предност 1:0 из београдског дуела).

Паралелно са обавезама које има екипа, руководство клуба већ размишља о формирању тима за следећу сезону и нови напад на пласман у Лигу шампиона. 

Тренутно највећи знак питања стоји поред имена тренера Владана Милојевића, који би по завршетку сезоне могао да напусти клуб и прихвати неку од богатих понуда из Азије. Био би то огроман ударац за црвено-беле, али не и изненадан јер се о таквој могућности прича још од зиме.

Што се тиче играчког кадра, са онима који су изнели највећи терет ове сезоне уговори су већ продужени и нема бојазни да ће напустити клуб, уколико не дође до обостраног договора о продаји.

То значи да ће костур актуелног тима остати на окупу најмање до завршетка предстојећих квалификација, а шта ће бити у финишу прелазног рока, зависиће највише од оствареног резултата.

Постоје играчи којима клуб неће правити проблем уколико стигне задовољавајућа понуда и током квалификација, али може се чути да међу њима нису Марко Марин, Милан Борјан, Ел Фарду Бен, Милан Павков, Душан Јованчић, Срђан Бабић, те недавно пристигли Мирко Иванић и Немања Милуновић.

Када су у питању доласци, поједини медији објавили су да већ трају преговори са 23-годишњим штопером Радничког из Ниша, Радованом Панковом. Наводно, клубови су се договорили да обештећење износи 300.000 евра, али играч захтева већу плату од понуђене (незванично, око 120.000 годишње).

Помиње се, такође, интересовање за 19-годишњег централног везисту крушевачког Трајала, Османа Маронга из Гамбије.

"Волео бих да Осман остане у Трајалу, јер је велики потенцијал, играч који прави разлику, увек можеш од њега да очекујеш гол и асистенцију. Ако, ипак, оде у Звезду, биће то велика част за Трајал, сатисфакција да се у клубу добро ради", изјавио је тренер крушевачког прволигаша, Горан Лазаревић, за Спортски журнал.

Поред староседелаца (и потенцијалних новајлија) на првом тренингу Црвене звезде пред сезону 2019/2020. појавиће се и повратници са позајмица, а то су: Дејан Мелег (Левадијакос), Дејан Видић (Земун), Никола Крстовић (Зета), Зе Маркос (Грбаљ), Ибрахим Танко (Бежанија), Милош Чупић (Златибор), као и поједини који наступају за филијалу Графичар (Вељко Николић, Југ Станојев, Стефан Цветковић, Страхиња Крстевски...).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар