Скандал: Избацују Србе из АБА лиге!

Хоће комшије коло да воде Подгоричани организују срамни састанак у Загребу у настојању да нанесу велику штету нашим клубовима, а позадина свега је намера да у лигу убаце тим из Приштине

Србија 07.05.2019 | 12:30
Скандал: Избацују Србе из АБА лиге!
Скандалозни састанак заказан за сутра у Загребу у режији Будућности има за циљ избацивање српских клубова из АБА лиге и угуравање тима с Косова!

Два од четири клуба (Црвена звезда и ФМП) из наше земље нису добила позив за овај приватни скуп под покривитељском палицом Подгоричана. А ни Партизан ни Мега неће бити учесници овог срамног догађаја.

Мимо скупштине

Не могу челници Будућности да се помире с поразом од Црвене звезде у финалу регионалног такмичење, па су отишли и корак даље. Ако не може да их победиш - избаци их! Тим мотом су се руководили Подгоричани, а информације које смо добили говоре да су спремни чак да оду још један корак даље у том осветничком понашању. Наиме, једна од њихових идеја је да у регионалну лигу позову и један клуб с Косова?!

Сутрашњи срамни састанак у престоници Хрватске организује се мимо српских тимова (редовна скупштина АБА лиге је на програму 24. маја)! Чак и мимо челника АБА, тема је финална серија АБА лиге. Поставља се логично питање - где су ту наши клубови? Потпуно је јасно да иза свега тога постоји позадина која има за циљ остваривање фантазије челника Будућности која се зове - избацивање Црвене звезде из лиге. Остали наши клубови такође су трн у оку челницима Подгоричана, па би и њима радо видели леђа. Е, зато имају и идеје кога позвати у лигу уместо Срба. Ни мање ни више него - један тим с Косова.

Папрено

ЛИГА БЕЗ СРБА КОШТА 15 МИЛИОНА €

Ако би се бар мало позабавили власничком структуром лиге и потписаним уговорима, челници Будућности би дошли до закључка да избацивање било ког клуба из такмичења њиховом самовољом скупо кошта. Вишегодишњи уговор с власником ТВ и маркетиншких права регионалног такмичења вредан је више од 10 милиона евра. Ако би дошло до његовог кршења (нпр. одлука да се избаци српски клуб), то би коштало најмање 15 милиона евра одштете агенцији која је откупила сва права.

Врата затворена

Потпуно је јасно да без српских клубова нема ни АБА лиге, а овакви састанци у режији Будућности представљају само прљаве игре клуба који је изгубио са 100 поена разлике од Црвене звезде у три меча финала. Клубове с Косова Црногорци могу само да приме у њихову лигу, врата регионалног такмичења за њих су затворена.

Реч председника лиге

ДОДИК: ЧОВИЋ И БОКАН ПРАВЕ ЛАКРДИЈУ

Председник Игокее и АБА лиге Игор Додик у председницима Црвене звезде и Будућности види кривце за дешавања у финалној серији регионалног такмичења.

- Свака седница Скупштине АБА лиге на којој су Човић и Бокан били присутни претварала би се у лакрдију и њихов лични обрачун који би трајао сатима. Лично сам морао да прекинем једну такву свађу између њих двојице, чак и да их упозорим да ће морати да напусте седницу. Да нисам то урадио, седница би трајала два дана. Свима у лиги постаје мучно да то гледају и слушају и сматрам да то нико не треба да трпи. Нажалост, све је кулминирало током финалне серије - рекао је Додик и додао да нема ништа од поништавања финалне серије.

(Курир)
(Фото: старспорт@)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Будала као и ти

07.05.2019 10:50

Опет теорије завере.А послује оног инцидента и не треба да Срби играју било гдје и било шта осим Шумадија кола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

07.05.2019 11:26

Да, баш си будала.

Name

Са стране

07.05.2019 11:48

А не смета ти кад у Подгорици бију и пљују Србе? Мишу мали, искомплексирани!

Name

Ре будало једна

07.05.2019 12:00

Па шта наприца јадо.да вам није Срба неби ни постојала репрезентација твоје накарадне беиха.сјетисе како сте нас молили да прихватимо.хаха

Name

Јесте

07.05.2019 13:19

Ма Срби су поштен народ,а багра је багра сметају им Срби јер су најбољи људи на Балкану!

Name

Скептик

07.05.2019 11:15

Игор Додик је на челу АБА лиге само због својих квалитета и способности а не због чињенице да му је тата Додик Милорад, највећи кримос у РС? Да се разумијемо, сви поменутио челници КК савеза су ТЕШКИ КРИМОСИ. Зато АБА лигу треба подхитно укинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

07.05.2019 12:24

Игор је истакнути спортски радник. Пука слуцајност је да је његов тата створитељ Републике Српске, првоборац и херој.

Name

Ре милко

07.05.2019 13:13

Игор није никакав истакнути спортски радник. Пука слуцајност је да је његов тата рушитељ Републике Српске, дезетер и ратни профитер.

Name

Оооо

07.05.2019 20:31

Гдје си свезналице. Ти знас и политику и ко је убио Давида и ко су криминалци и вјероватно си супер косаркас, фудбакер.... Е будало.

Name

ЦАР

07.05.2019 11:17

А СТА ТИ ЗНАС СРБОМРЗЦЕ?ЉАГАТИ, ОКАРАКТЕРИСАТИ НЕКОГА,ИЛИ НЕЗНАС НИСТА.МОГУ СРПСКИМ КЛУБОВИМА САМО ДА ЗАВИДЕ.СРБИЈА ЈЕ КОЛИЈЕВКА КОСАРКЕ И СВАКА КРИТИКА НАЗОВИ КЛУБОВА НЕМОЗЕ УТИЦАТИ НА СРПСКУ КОСАРКУ.СРПСКА ЛИГА ЈЕ ЈАЦА ОД АБА ЛИГЕ.А БУДУЦНОСТ АКО НЕИГРА АБА ЛИГУ НЕМА СКИМ ДА ИГРА У Ц.Г ЈЕР ПОСТОЈЕ 2 ИЛИ 3 КЛУБА У ЛИГИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

07.05.2019 11:39

Ако избаце Звезду и српске клубове не знам на основу цега би будуцност требала остат у лиги. У подгорици су цак и играци Будуцности насртали на играце Звезде. Навијаци на терену ударају и пљују играце звезде и сад они невини требају остат у лиги а српске клубове или звјезду избацит. Па бас да видим на ста це та лига лицит. Ваљда Игор има толико мозга да не дозволи то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

07.05.2019 11:45

Прошле године Будућност започела у Морачи, иако су у БГ били добро примљени. А о трећој утакмици у Подгорици у овој сезони не треба трошити ријечи (чланови власти на терену пљују и туку). Милогорци издали Црну Гору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

07.05.2019 13:22

На шта спаде моја Црна гора,јад и биједа,како се само људи мијењају,гдје то чојство јунаштво,е мој Његоше

Name

ре ја

07.05.2019 14:27

Јос увијек постоји Његосева Црна Гора само се не види из угла резимских медија. Немогуце је да у Подгорици Цедевита игра као пријатељ а Звезда и Партизан као непријатељ. Али кад видите да је муслиман пљувао Звездине играце са јос по неким сиптаром све је јасно.

Name

Нико Незнановиц

07.05.2019 14:24

Најбоље рјесење је да Будуцност изадје из АБА лиге и нек заједно са својим пријатељима са Косова и Албаније формира нову лигу. Нек игра са својом брацом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

07.05.2019 16:03

Срби би и требало сами да изађу из свих заједничких лига. Само губе на квалитету, а ризикују животе (покушаји убиства у Подгорици и Сплиту). Нека им Приштине и Игокее, ту и јесте квалитет. А све међународне утакмице треба тражити неутрални терен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

432

07.05.2019 18:46

СМИРИТЕ СТРАСТИ БИЦЕ СВЕ ДОБРО СИЛОМ СЕ НИСТА НЕ РЕСАВА

ОДГОВОРИТЕ