''Жао ми је Имаса...!''

''Ако ме је неко инспирисао, онда су то брат и он!" Новак Ђоковић, први тенисер света, дао је опширан интервју за шпанску "Марку" пред почетак Мастерса у Мадриду.

Тенис 07.05.2019 | 22:15
''Жао ми је Имаса...!''
Српски играч причао је о процесу враћања на врх, а између осталог дотакао се и теме око Пепеа Имаса.

Шпански стручњак нашао се на мети многих критика када је Новак био у лошој форми и о томе, али и многим другим стварима је Ђоковић говорио за "Марку".

"Медији су доста писали о мом односу са Пепеом. Често је тешко објаснити ствари људима, када они не желе да их разумеју. И ако је тако, онда крену да суде у негативном смислу. Пепе је мој пријатељ и има школу са мојим братом. Знам га осам година. Знао сам га када сам био први на свету, када сам био 22. и данас када сам поново број један", рекао је Ђоковић за шпанску "Марку".

Српски тенисер се од 14 часова састаје са Тејлором Фрицом у другом колу Мастерса у Мадриду.

"Ништа се није променило у нашем односу. Смета ми што је био окривљен када сам био повређен или када нисам имао добре резултате. Све што ми се десило у животу је моја грешка. Другачија сам особа и сам доносим одлуке. Не желим да обраћам пажњу на све што се каже и пише. Осећам се лоше због Пепеа, зато што није заслужио критике и такву кампању против њега. Он је сјајна особа, са великим срцем", рекао је Ђоковић и додао:

"Дали су 100 бесплатних часова деци. Ако постоје две особе које су ме инспирисале, онда су то Пепе и мој брат. Бити близак са њима је добро, зато што деле позитивну енергију свуда. Никада нисам желео да дам на вредности нечему што је објављено. Могао сам да кажем, али не играм ту игру с медијима. Сви смо довољно зрели".

Ђоковић је пре тачно две године раскрстио са некадашњим тимом и како каже "то није била лична одлука".

"Требало је да се растанемо. Њима је био потребан простор. Били смо заједно десет година. Због тога смо паузирали годину дана. Маријан и Гебхарт су се вратили 2018, а сада је и Амановић у тиму. Веома сам срећан јер су они више породица, него тим", каже Новак и наставља:

"Одлука да се растанемо је била добра, пошто смо после неког времена почели да недостајемо једни другима. Када смо се поново скупили, освојио сам велике турнире".

Српски тенисер ће на Ролан Гаросу имати шансу да буде у поседу сва четири Грен слема.

"Могућност је велика, пошто ми је потребан 'само' још један Грен слем. Истина је да је то велики турнир – Ролан Гарос. Пре три године сам имао много већи притисак него сада. Ментално и емотивно сам зрелији".

Ђоковић је и додао како сада много лакше подноси поразе и како више научи из изгубљеног меча, него из победе.

"Да ли желим да наставим да пишем историју? Наравно, зато играм тенис", закључио је Новак.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС

07.05.2019 22:26

Ноле је за све остале тенисере господин, генијалац и велики цовјек а све зато јер је поносни Србин хттпс://требињеливе.инфо/2019/05/07/погледајте-како-дјоковиц-поздравља-тепу-цариника-из-требиња/

ОДГОВОРИТЕ