"Новаков тренер више брине о исхрани, него о игри!"

Тони Надал, стриц прослављеног шпанског тенисера Рафаела Надала, причао је о исхрани Новака Ђоковића, као и другим стварима везаним за спорт.

Тенис 07.05.2019 | 14:30
"Новаков тренер више брине о исхрани, него о игри!"
Тони је разговор започео причом о томе како спољашњи фактори могу да утичу на каријеру тенисера.

"Имате биомеханичка истраживања, статистику, видео-анализу, исхрану... Како су јели Марадона, Меси и Роналдињо? Да ли су јели исто? Живимо у свету који воде бројке, где губимо фокус на оно што је кључно. Рафаел је одрастао и много година провео играјући и размишљајући само о томе како да удари лоптицу тамо где се противник не налази", изјавио је Тони Надал.

Како каже Тони, Рафа сада много више пажње обраћа на исхрану, али то његовог стрица не занима. Он је такође додао да се Новаков тренер више фокусирао на исхрану свог штићеника него на игру, али није навео на којег је тренера тачно мислио.

"Рафаел се сада много више брине о својој исхрани, али мене то не занима. Доста су причали о томе када је Ђоковић променио начин исхране, када је јео све без глутена, а сада је број 1. Изненадило ме је то што је његов тренер више фокусирао на то шта је он јео, него на саму игру. Глутен није имао утицај на то да ли ће Ђоковић победити", јасан је Рафин стриц.

Он је навео још један пример дистракција које долазе ван терена, пре свега у модерном добу.

"Тенис играте са шест рекета. Када је Рафаел имао 15, 16 година, његов агент Карлос Коста је приметио да су му сви рекети другачији. Како можете да играте са различитим рекетима? Од тада су почели да се стварају проблеми, а до тада их није било. Сада вам смета и боја рекета...", закључио је Тони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар