Двојица Срба прекинула штрајк

-- Двојица притворених Срба из Косовске Митровице, које косовско тужилаштво доводи у везу с убиством Оливера Ивановића, прекинули двонедељни штрајк глађу.

Србија 07.05.2019 | 07:49
Двојица Срба прекинула штрајк
Према писању "Политике", Недељко Спасојевић (42) и Марко Рожић (25) су због изнемоглости одлучили да прекину штрајк и прикључени су на апарате за инфузију.

Отац Марка Рошића за Политику каже да је његов син под сталном тортуром, најпре у затвору у Подујеву, а од пре два месеца у Гњилану, те додаје да се нада да ће судија позитивно одговорити на захтев да буде премештен у Косовску Митровицу.

Наводи да су у штрајк његов син и Спасојевић ступили управо зато што им није стигао одговор на захтев да буду пребачени у затвор у Митровици.

Адвокат Спасојевића Негован Шарановић потврдио је за Политику да је његов клијент прекинуо штрајк глађу, али додаје да још није добио одговор Апелационог суда по жалби на продужетак притвора за два месеца, иако је, додаје, одговор требало да буде донет по хитном поступку.

Политика подсећа да су Спасојевић и Рошић ухапшени прошлог новембра у бруталној акцији косовске полиције Росу у Косовској Митровици.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дјунта бл

07.05.2019 07:07

Него, полиграф би то требао ријешити...

ОДГОВОРИТЕ