Нови Сад: Младићи нападали људе

Тројица пијаних младића у Новом Саду претукли су неколико људи на улици и у њиховим двориштима 1. маја, псовали им "мајку албанску", пријетили да ће им бацити бомбу и све их протјерати, објавио је у понедјељак новосадски информативни портал "021. рс".

Србија 06.05.2019 | 21:10
Нови Сад: Младићи нападали људе
Полиција је потврдила да су привели двојицу младића од 23, односно 21 годину, који су изазвали инциденте у насељу Адице, а тужилаштво је њихово понашање оквалификовало као насилничко, те су пуштени да се бране са слободе.

Становници улице Томе Росандића на Адицама за "021.рс" испричали су да су и послије неколико дана након инцидента у шоку, да њихова дјеца не могу спавати и да пију лијекове за смирење, јер су доживјели да их нападају у домовима, гдје многи живе од рођења.

Житељи те четврти  којој живи велики број Рома, Ашкалија, Мађара, Словака и доста Срба, испричали су да су тројица упала у двориште једног становника улице Томе Росандића и упитали га "је ли Крајишник".

Након његовог одговора да је Новосађанин, почели су га тући и шутирати, уз псовке "мајке албанске" и пријетње да ће му бацити бомбу на кућу и да ће их све протјерати.

Када су чули вриску и цику и повике да га пусте на миру, јер су комшије све видјеле, прескочили су ограду и претукли човјека који има жену и шестеро дјеце, који су у страху побјегли у кућу.

С насиљем су наставили на улици гдје су насрнули на ауто у којем су били жена и мушкарац, а послије и на комби, из којега су извукли и претукли сувозача.

Пресрели су и напали још једну породицу, након чега су побјегли.

Псовали су све вријеме и пријетили да ће протјерати Албанце, преноси ријечи свједока инцидента "021.рс".

Портал наводи да су мјештани забринути и додају да је у протеклих 20 година било више долазака људи са стране који су пријетили и тражили да се "обрачунају с Албанцима и муслиманима".

Полиција их је углавном заустављала, али због посљедњих догађаја у односима између Србије и Косова, забринути су и страхују да би се овакви изгреди могли поновити, закључује новосадски портал "021.рс".

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Су

06.05.2019 22:24

ТЕСКО НАМА КАД МЛАДИ ТАКВА ЦУДА РАДЕ СТА ВИСЕ ОЦЕКИВАТ ЗЕМЉА БЕЗ ЗАКОНА И СИГУРНОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

владан

07.05.2019 10:19

тешко нама, изгледа да неко заразно бјеснило влада на овим просторима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоњић Град

08.05.2019 04:06

Подршка за младе, да су сви Срби такви неби се ово дешавало са Србима него би били јака држава. Браво за младе!

ОДГОВОРИТЕ