Бајин о Осаки и сарадњи са Кристином Младеновић

Бивши тренер Наоми Осаке, Саша Бајин, недавно је почео да сарађује са француском тенисерком српског порекла, Кристином Младеновић.

Тенис 07.05.2019 | 12:15
Бајин о Осаки и сарадњи са Кристином Младеновић
Бајин, који је током каријере сарађивао и са Сереном Вилијамс, Каролином Возњацки, Слоун Стивенс и Викторијом Азаренком, са Јапанком се растао 16 дана пошто је она освојила Аустралијан Опен.

Било је много спекулација о томе шта стоји иза изненадне одлуке Јапанке да заврши сарадњу са Бајином, али он је коначно, на Мастерсу у Мадриду бацио светло на целу причу.

"Била је то њена одлука и то поштујем. Нија битно шта је у питању. Да ли је било успеха или не, ако је она осећала да је боље да се разиђемо, онда је то њена одлука. Исто је било са Каролином, имали смо дивну сезону са седам финала, имали смо уговор на годину и она није желела да наставимо. И то је у реду и то поштујем. И даље смо пријатељи и виђамо се", изјавио је Бајин.

Осака је као разлог навела "разлике" у виђењима, а Бајин је рекао да је "она тако осећала".

"Одлука је таква и то је прошлост. Идемо даље, све је у реду", додао је Саша.

Бајин је имао неколико понуда за сарадњу, неке и са АТП тура, али одабрао је Кристину Младеновић, бившу топ 10 играчицу. Тренутно је на 64. месту.

"Не желим да звучим као неко ко је претерано арогантан, али једноставно не желим да радим са неким ко не верује да може да победи било ког ко је са друге стране мреже. Имајужи у виду да је на 18 турнира тријумфовало 18 различитих играчица, могу да кажем да је Кики могла бити једна од њих. Нећу да кажем да ћемо освојити ово или оно, али после свега што сам видео на тренингу, рекао сам јој - идемо на турнире, не желим да размишљаш о четвртфиналу или слично. Идемо по победу, идемо коло по коло, поштујемо све противнике, али нема разлога да се плашимо било кога", поручио је Бајин.

Чињеница је да Бајин воли да пажљиво ради са играчицама и да оне постепено достигну свој потенцијал.

"Када сам почео да радим са Наоми, она је била на сличној позицији, 67. или 68. на слисти. Није имала шампионско размишљање. То покушавам да пробудим и код Кристине. Желим само да разуме шта тражим од ње. Богу хвала, сагласни смо у скоро свему. Такоше, нисам изабрао Кики зато што је она победила наоми у Дубаију. Кики ме до сада никада није питала за Осаку, има респект према целој причи. Изабрао сам да радим са њом јер увек верујем у свој избор, верујем у њене и своје способности", рекао је Бајин додајући да умало није почео да ради са Кристином после раскида сарадње са Сереном Вилијамс.

С друге стране, Кристина Младеновић каже да је изненађена одлуком Осаке да прекине сарадњу са Сашом.

"Била сам изненађена, као и сви у свету тениса.Нисам то очекивала. Не осуђујем Наоми због тога, свако осећа на свој начин и има свој дневни план, рутину. На неки начин сам и срежна што се то догодило, јер ми се Саша допада и као човек и као тренер и несумњам да је један од најбољих. Имао је много успеха до сада, доказао се. Он је сто одсто концентрисан на посао и пројекат који је пред њим", изјавила је Младеновићева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар