Хероји трагедије авиона из пакла

Једини члан посаде који је страдао када се авион компаније “Аерофлот” запалио приликом принудног слијетања на московски аеродром “Шереметјево” је Максим Мојсев. Млади стјуард страдао је док је спасавао друге путнике из ватре.

Свијет 06.05.2019 | 20:02
Хероји трагедије авиона из пакла
Како је објавила руска агенција ТАСС, Мојсев је погинуо док је покушавао да отвори врата на репу авиона који је захватила ватра.

– Путници су евакуисани уз помоћ излаза за хитне случајеве. Члан посаде Максим Мојсев био је са путницима на репу авиона. Покушавао је да отвори најближа врата и спаси путнике из ватре која се приближавала. Није успио да отвори врата – рекао је извор.



И Мојсеова колегиница Татјана Касаткина (34) преживјела је трагедију на аеродрому “Шереметјево”. И она је учествовала у евакуацији путника из запаљеног авиона, а како је касније посвједочено заглављена врата отворила је тако што их је јако шутнула ногом.

– Све се дешавала јако брзо. Сви су скочили са својих мјеста и кренули напред иако се авион и даље кретао и то великом брзином. Неки су пузали да изађу. Видјела сам једну жену која је звала неког и викала “Гори авион, падамо” – каже она.

– Дим је био црн. Више нисам видјела путнике, само сам их хватала за крагне и избацивала их напоље да би убрзала евакуацију – свједочи она.

Један од путника који су преживјели несрећу касније је рекао да је ситуација била толико страшна да се готово онесвијестио од страха. Он и још неколико путника захвалили су се Касаткиној што им је спасила животе.

Авион компаније “Аерофлот” запалио се приликом принудног слијетања на московски аеродром “Шереметјево”. Авион је кренуо из руске престонице у град Мурманск, али је убрзо након полијетања морао да се окрене и врати на аеродром.

Први покушај слетања није успио јер је авион практично само одскочио од писте, а током другог покушаја летјелица је букнула. Авион је клизио још неколико десетина метара по писти остављајући ватрени траг за собом.

Од 78 путника на лету СУ1492 страдало је најмање 40. Међу погинулима има и двоје дјеце. У несрећи је повријеђено 32 људи, а пет их је смјештено у болницу.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Глупости

06.05.2019 18:38

Глупости.Пи старом комунистицком обицају свако срање се претвори у херојство.Питање је дакле засто је пао вец треци Сухој назови Супердзет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Н.

07.05.2019 15:24

У праву сте, сад кад га нема праве га херојем или друге особе.Само да се направи прича да би се скренуло са теме или стварних проблема.Да не би стварни кривац одговарао.