Мадрид: Лаци бољи од Дуција, па ће зато играти против Делпа!

У судару два српска тенисера у првом колу мадридског мастерса Ђере победио Лајовића, а за пласман у осмину финала игра против повратника на терен, Хуана Мартина дел Потра.  Ђереу српски дерби – у два сета сломио Лајовића.  Ласло Ђере добио је српски дерби на старту Мадрида и пласирао се у друго коло Мастерса.

Тенис 06.05.2019 | 15:45
Мадрид: Лаци бољи од Дуција, па ће зато играти против Делпа!
Ђере је савладао Душана Лајовића са 6:4, 6:4 у њиховом трећем међусобном дуелу, првом од 2015. године.

Ласло ће у другом колу Мадрида играти против Аргентинца Хуана Мартина дел Потра, седмог носиоца турнира.

Ђере је без већих проблема освојио први сет брејком у трећем гему. Искористио је четврту прилику да одузме сервис земљаку.

Лајовић је наставио са бледом игром, није успевао да запрети Ђереу, који је до краја сета имао још четири брејк прилике, али је до 1-0 стигао преко свог сервиса.

У другом сету Ђере пропушта брејк већ у уводном гему, након чега спречава Лајовића да одузме његов сервис.

Већ у трећем гему Ласло опет одузима сервис земљаку, који се коначно буди и одговара рибрејком за 2:2.

То је подигло самопоуздање Лајовићу, који наредна два сервис гема осваја без изгубљеног поена, али када се очекивала неизвесна завршница сета, Ђере прави нови брејк и после 85 минута борбе ставља тачку на меч.

Србију у Мадриду представља још Новак Ђоковић, који ће на терен у среду у другом колу где чега бољег из окршаја између Григора Димитрова и Тејлора Хенрија Фрица.

Ласло Ђере је славио у првом колу мастерса у Мадриду (шљакаста подлога на отвореном, наградни фонд 7.021.128 €)  пошто је након два сета релативно добре борбе успео да савлада саборца из Дејвис куп репрезентације Србије, Душана Лајовића. Ас из Сенте је мање грешио и заслужено славио са 2:0, по сетовима 6:4 и 6:4.

Иако резултат не изглед не говори тако, Лаци је био јасно доминантан у првом сету што се видело по чак седам брејк-лопти за које се изборио, искористивши једну. С друге стране његов пријатељ и ривал није имао ниједну шансу да освоји гем на сервис противника. Тада је кључ био у другом сервису у којем је Ђере имао 80 % конверзије, а Лајовић само 47 посто (8/17).

Дуци, који је на моменте деловао незаинтересовано, те је због тога правио заиста атипичне грешке, наставио је са слабијом игром и на почетку другог сета што је Ђере одмах искористио и убрзо дошао до брејка. Лајовић је успео одмах да узврати истом мером и да врати тај део игре у егал што му је донекле дало мотива да крене ангажованије да игра, али не задуго пошто је Ђере вратио предност с којом је заправо обезбедио тријумф.

Наредни противник ће му бити Хуан Мартин дел Потро који је био слободан у првом колу. Фамозни Аргентинац је због повреда ове сезоне одиграо само један турнир, и то средином фебруара у Делреј Бичу, те је јасно да је рањив и да би наш репрезентативац могао да му науди. Њихов меч је највероватније на програму прекосутра.

Извор: Б92, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар