Бијели Ђурђевдан: Вратила се зима

Продор хладног арктичког ваздуха у Републику Српску донио је велику количину падавина, па је у Дринићу јутрос измјерено седам центиметара снијега, а сутра се очекује побољшање времена, речено је у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске.

Република Српска 06.05.2019 | 15:19
Бијели Ђурђевдан: Вратила се зима
Дежурни метеоролог Игор Ковачић каже да је у Крајини у протекла 24 часа пало више од 30 литара кише по метру квадратном. 

Ево како изгледа Чемерно!



Он је додао да сњежни покривач у Хан Пијеску износи два центиметра, а у Чемерном један. 

Забијелило се и на Хајдучким водама!



"У току дана ће у тим предјелима бити сусњежице и снијега, а очекује се и раст сњежног покривача. Ова епизода сњежних падавина је изнимна и ријетка, те је након овога више неће бити", рекао је Ковачић. 



Он је додао да ће у осталим крајевима углавном бити промјенљиво вријеме са кишом. 

"Облачна маса која доноси падавине ће се у току ноћи премјештати на исток, тако да ће на сјеверозападу и западу доћи до постепеног разведравања и престанка падавина, те ће сутра јутро бити хладно и свјеже", рекао је Ковачић. 

Према његовим ријечима, већ сутра се очекује побољшање временских прилика, као и постепен раст температуре ваздуха која ће средином седмице поново бити изнад 20 степени Целзијусових. 

Ковачић каже да овакве временске прилике и температура нису уобичајени за ово доба године. 

Он је навео да се у наредном дугорочном периоду очекује промјенљиво вријеме са падавинама, а стабилизација времена тек у трећој декади маја.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стаар

06.05.2019 16:08

Хоце ли мајмуни из топлане пустити гријање,мрзнемо се данима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

06.05.2019 20:01

Мајмуне, сезона гријања је до 15.4.

Name

зворник

06.05.2019 16:53

Свим ромина сретан дзурдзевдан да га у здрављу и весељу прославе

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

06.05.2019 21:17

Каже ДЕЖУРНИ МЕТЕОРОЛОГ У наредном периоду више неће бити сњежних падавина........ :-) :-) :-) :-) УВЕЛИКО ЈЕ МАЈ па тако ето очекиваћемо снијег само биће проблема да га чистимо на плус тридесет..... СВЕ НАМ ЈЕ НАКАРАДНО ПА И ТЗВ. МЕТЕОРОЛОЗИ...

ОДГОВОРИТЕ