Федерер: Немам шта да причам са Ђоковићем!

Роџер Федерер прокоментарисао је неслагање са Новаком Ђоковићем и оставку Џастина Гимелстоба са места представника играча у АТП.

Тенис 06.05.2019 | 17:45
Федерер: Немам шта да причам са Ђоковићем!
Американац се повукао због притиска јавности након што је у САД проглашен кривим за "насилан напад" на бившег пријатеља Реналда Кеплана пред његовом женом и дететом.

Најутицајнији тенисери, попут Федерера и Надала, нису хтели да у јавности причају о томе да ли подржавају Американца или не, изузев Вавринке и Марија, који су гласно и јасно рекли да њему није место у тенису.

"Мислим да је то била исправна одлука Џастина. Мора да реши своје проблеме", рекао је Федерер, који још увек није причао са председником Савета играча Новаком Ђоковићем о целој ситуацији.

Швајцарац је у марту замерио Ђоковићу што није имао времена да прича с њим у тренутку када је Србин иницирао оставку Кермода.

"Не можемо о томе преко телефона, обојица имамо доста обавеза. Немамо ни много о чему да причамо. Тренутно је све у реду, одлучено и исправно. Осећам да нема потребе да дискутујемо о томе. Можда само о будућности тениса. Много је питања. Али то није хитно", рекао је Федерер за швајцарске медије.

С обзиром да је Гимелстоб био један од кључних фактора у повлачењу Криса Кермода са места директора АТП после текуће сезоне, многи сматрају да би он требало да остане на тој функцији.

"Не знам како тече процес са гласањем и одлуком о новом директору, али можда би Кермод требало да се врати у причу. Опет, не знам да ли он то жели после свега што се догодило", рекао је Федерер.

Иззвор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар