Облачно вријеме са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са кишом, у вишим предјелима са сусњежицом и снијегом, те дневном температуром од три до осам степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 06.05.2019 | 08:59
Облачно вријеме са кишом
Ујутро ће бити облачно, са кишом на сјеверу, док ће у брдско-планинским предјелима изнад 700 метара надморске висине падати снијег. На југу ће преовладавати претежно до потпуно облачно и суво, док ће понегдје на истоку и југоистоку падати киша.

Током дана на сјеверу, а посебно у Крајини, задржаће се кишно вријеме, на планинама са сусњежицом и снијегом, док ће у другим предјелима падавине ослабити уз периоде сувог времена, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне ће поново бити више кишних периода, а у Херцеговини ће постојати услови за грмљавину. Према вечери и током ноћи очекује се престанак падавина у већини крајева, осим централног појаса и истока гдје ће мјестимично падати слаба киша.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Хан Пијесак, Чемерно и Иван седло један, Јајце и Соколац два, Ливно и Тузла три, Бањалука, Добој, Дрвар, Градачац, Приједор и Сарајево четири, Невесиње, Зеница и Зворник пет, Бијељина, Брчко и Сребреница шест, Вишеград, Фоча и Мостар девет, Билећа и Требиње 10 и Столац 12 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар