Погинула 41 особа у авиону

- У путничком авиону који се запалио на аеродрому у Москви послије грубог принудног слијетања погинула је 41 особа, укључујући двоје дјеце, саопштили су руски истражиоци.

Свијет 06.05.2019 | 07:57
Погинула 41 особа у авиону
На телевизијским снимцима приказано је како авион "сухој суперџет 100" одскаче дуж писте на аеродрому Шереметјево прије него што је задњи крај одједном захватио пламен.

Многи путници потом су побјегли користећи бочне тобогане који се надувавају у ванредним ситуацијама.

Авион са 73 путника и пет чланова посаде летио је из Москве према сјеверном граду Мурманску, саопштили су званичници руске службе за цивилни авионски саобраћај.

Светлана Петренко, портпарол руске Истражне комисије, саопштила је да је преживјело само 37 од 78 људи у летјелици, што значи да је 41 особа изгубила живот.

За сада није званично објављено шта је узрок трагедије.

Истражна комисија саопштила је да је покренула истрагу и да провјерава да ли су пилоти прекршили правила о безбједности.

Поједини путници кажу да је догађај посљедица лоших временских прилика и муње.

Предсједник Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев упутили су саучешће и наредили покретање истраге о узроку трагедије.

Агенција Интерфакс пренијела је, позивајући се на неименовани "обавијештени извор", да је евакуација авиона каснила јер су неки путници инсистирали да прво узму свој ручни пртљаг.

Руске агенције пренијеле су да су повријеђени путници збринути у болницама.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар