Свечана сједница поводом славе

Повеље општине Лопаре на свечаној сједници ове општине у поводу крсне славе-Ђурђевдана додјељене су министру спољне трговине и економских односа БиХ Мирку Шаровићу и генералу Војске Републике Српске Момиру Зецу.

Република Српска 05.05.2019 | 21:24
Свечана сједница поводом славе
Начелник општине Лопаре Радо Савић говорио је о резултатима из претходне године и плановима за будући развој општине.

„У протеклом периоду на пољу инфраструктуре урађено је много, преко 10 километара нових асфалтних путева, санирана су и бројна клизишта. Изграђено је 11 нових кућа за породице страдале од клизишта, а у току је санација 15 кућа и припреме за изградњу још 29 кућа што ће чинити укупно од 2015. године 100 новоизграђених кућа у Лопарама за породице којима је клизиште уништило домове", подсјетио је Савић обраћајући се присутнима.

Када је ријеч о привреди ове мајевичке општине, Савић је нагласио да већина привредних субјеката добро послује те да су извозно оријентисани.

„Прије два дана покренуто је мало предузеће `Смарт систем` , нашег човјека из дијаспоре. Базени у Лопарама се граде планираном динамиком и овог љета ће започети са радом, што је такође инвестиција нашег човјека из дијаспоре", рекао је Савић.



Он је истакао добар рад Дом здравља Лопаре који, како каже, послује позитивно, а у овој години завршава градњу објекта у коме ће бити смјештен Центар за базичну рехабилитацију и ментално здравље.

Савић је похвалио Ватрогасну једницу те образовне установе ове општине, Дјечији вртић, културна удружења и установе, спортске клубове, вјерске заједнице и Удружења из ове општине који су према његовим ријечим постигли завидне резултате.

„Општина Лопаре је остварила коректну сарадњу са Владом Републике Српске, а пуну подршку и разумијевање смо добили од Савјета министара БиХ. Борачка организација Српске додјелила је општини Лопаре Златну значку за допринос борачкој популацији", сумирао је Савић.

Он је као приоритете за наредни период навео изградњу излетишта „Бусија", изградњу спортске сале и побољшање водоснабдијавања у цијелој општини као и завршетак започетих пројакта.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, Повељу општине Лопаре добио је за допринос развоју привредног, образовног и културног живота ове мајевичке општине.

Повеља општине Лопаре уручена је генералу Војске Републике Српске Момиру Зецу за посебан допринос у очувању Мајевице и стварању Републике Српске.



Храм Покрова Пресвете Богородице, који је обиљежио двије деценије постојања добитник је Златне значке општине Лопаре.

Руски генерал Михаил Павлович Лавраненко добитник је Златне значке за допринос миру и очувању православља на Мајевици, а Роберт Прилер из Њамачке за хуманитарни рад.

Златне значке додјељене су Стеви Митрићу и Николи Грујићу из области образовања као и Чеди Рикановићу за спортски рад.



За допринос у развоју и унапређењу општине Лопаре, Златне значке додијељене су замјенику министра за људска права и избјеглице БиХ Предрагу Јовићу и Миланку Тошићу из Лопара.

Захвалнице општине Лопаре додјељене су Горану Гајићу за истакнути рад и допринос у раду и развоју мјесне заједнице, предузећу „САС" из Прибоја и Горану Тасовцу за хуманитарни рад, Марку Јовићу за развој пчеларства, Адаму Кнежевићу за друштвено-политички рад и Николи Станојевићу за пољопривреду.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ре

05.05.2019 20:08

страшно па то ни чаусеску није радио

ОДГОВОРИТЕ
Name

иЛИЈА-јОРГА -СРПСКА РЕПУБЛИКА-В:СРБИЈА-ТОКИЈА...

05.05.2019 21:06

ЦЕСТИТАМ СЛАВНОМ И ПРАВОСЛАВНОМ СДС-У КРСНУ СЛАВУ СВЕТОГ ГЕОРГИЈУ:ИСВИМ ПРАВОСЛВНИМ ДРЗАВАМА СА БРАТСКОМ РУСИЈОМ ИНДИЈОМ И КИНОМУЈЕДИЊЕЊЕ УОДБРАНИ СЛАВОНСКИХ ДРЗАВА И НАСИХ ЈУНАКА КОЈИЦАМЕ УТАМНИЦАМА ПОНТИЈОПИЛАТОВИХ ПОТОМАКА САМОЗАТОСТОСУ ЦАСНИ ИПОСТЕНИ СВОЈЕ ВЕРЕ И ДУХА ПРАВОСЛАВНО СТАЛИ САСВОЈИМ НАРОДОМ НАБРАНИК КУЦНИХ ПРАГОВА И ОГЊИСТА КОЈЕСУНАМ ОСТАВИЛИ НАСИ ПРЕЦИ УАМАНЕТ ДАЦУВАМО ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ И ЦАСНИ КРСТ САВЕРОМ У БОГА ИСВЕТОГ ДЈОРДИЈУ:НЕКАВИЈЕ СЛАВА ИЈЕДИНСТВО СРЕЦНО И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНО НАМНОГАЈА ЉЕТА СПСИБА ЗИВЕО ЦАР ПУТИН И СРПСКИ ЈУНАЦИ СИФРА ПОМОЗИ БОГ НАРОДЕ МОЈ ЗИВЕЦЕОВАЈ НАРОД ЈЕСУ ЦИСТЕ ИПРАВДНЕ ВЕРЕ У БОГА ТУДЈЕ НЕЦЕМО СВОЈЕ НЕДАМО:КОСОВОЈЕ СРБИЈА-СРПСКИ ЈЕРУСАЛИМССЕР ССПДЗИВЕО ХРУСЦОВ:::

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.05.2019 10:34

Улизице - то су за мене најгори људи на свету, најштетнији, најпокваренији. Они подржавају сваку власт, они и јесу власт, они сеју страх без милости, без икаквог обзира, хладни као лед, оштри као нож, као пси верни свакој држави, као курве неверни сваком појединцу, најмање људи од свих људи.

Name

израелац

05.05.2019 21:32

не секуларни празник из задњег крсташког рата... хаахха пресмјешни се за 21 вијек.. напредније у доба бивше Yуге било... хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта реци ?

05.05.2019 23:09

Браво Лопаре браво нацелник. Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста реци

06.05.2019 09:44

само напријед до коначне пропасти, дотакли смо дно живота, задња општина, двотрећинска незапосленост, највише народ морало да оде у избјеглиштво у иностранство. народ бјежи од овакве власти.

Name

смијесно

06.05.2019 03:35

Цуј у секуларној дрзави, крсна слава једне њене заједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.05.2019 09:49

Нацелнику опстине Лопаре Раду Савицу упуцујем цеститке поводом Дјурдјевдана-Славе опстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

в

06.05.2019 11:13

Док њих буде нема среће на свету, јер ће уништити све што је истинска људска вредност

Name

Перо

06.05.2019 15:06

Покусајте истјерати из себе велику колицину мрзње и пакости.Умјесто да руководству опстине Лопаре дате подрску у раду, писете овакав коментар. Страсно!