Не помажу смицалице: Кирјос већ одлетио из Мадрида!

Аустралијанац први испао са мастерса у Шпанији.  Киријос се опет глупирао, пораз од Штруфа на старту у Мадриду! Аустралијанац Ник Киријос опет је био тема тениских форума из погрешних разлога.

Тенис 05.05.2019 | 22:20
Не помажу смицалице: Кирјос већ одлетио из Мадрида!
Проћи ће још један турнир без окршаја Новака Ђоковића и Ника Кирјоса. Могли су, по жребу, Србин и Аустралијанац да се сударе у четвртфиналу мастерса у Мадриду, али је Кирјос испао већ у првом колу.

Од ћудљивог Аустралијанца био је бољи Јан-Ленард Штруф, солидни немачки тенисер, који је славио у два сета – 7:6, 6:4.

Покушавао је Кирјос на све начине да се прене, бацао је рекет, сервирао испод руке, све трикове и прљавштине које и обично демонстрира на терену када му не иде, али Штруфа није успео да избаци из такта.

Поражен је на старту Мастерса у Мадриду од Немца Јана-Ленарда Штруфа са 7:6 (4), 6:4, у мечу у којем је поново показао тамну страну карактера.

Био је то Киријосов први меч још од Мастерса у Мајамију и поново се није прославио. Током првог сета, мадридска публика му је звиждала када је сервирао "испод руке", а на сет лопти за Штруфа у тај-брејку поломио је и рекет.

Почетни сет је био изједначен, брејка није било и логично је што је све морало да се реши у тај-брејку.

При резултату 4:4, Штруф је начинио мини брејк, потом добио наредни поен и стигао до две сет лопте. То је толико изнервирало Аустралијанца да је једним ударцем поломио рекет због чега је зарадио опомену.

Штруф је добио наредни поен, искористио је прву сет лопту, а у другом делу игре Киријос је одмах начинио брејк, повео са 1:0, али је предност изгубио у четвртом гему.

Коначно, Немац је на 5:4 успео да дође до новог брејка који му је донео победу после 68 минута игре.

Штруф у наредој рунди игра са бољим из сусрета између деветог носиоца Марина Чилића и тенисера из квалификација.

Новак Ђоковић је слободан у првом колу, а у другом ће му противник бити Григор Димитров или играч из квалификација.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар