ШПА: Дмитровић одбранио пенал и оставио Еибар у лиги!

Сјајна партија српског репрезентативца у победи над Бетисом.  Марко „пантер“ Дмитровић! Голман Орлова скинуо пенал Ло Селсу, Еибар срушио и Бетис! Аргентинац је покушао да пошаље лопту по средини гола, српски голман је кренуо на десну страну, али је онда сјајно реаговао и левом ногом је послао ка корнер заставици.  Млади у Реалу би да се докажу, Виљареал још увек брине.  "Жута подморница" и даље није пребринула бриге, млада Зизуова екипа показала је да у Мадриду имају на шта да надограде екипу.

Фудбал 05.05.2019 | 20:30
ШПА: Дмитровић одбранио пенал и оставио Еибар у лиги!
Брига није била велика, али сада је и свака сумња отклоњена - Еибар ће и наредне сезоне играти у Примери. 

Победом над Бетисом 1:0 у 36. колу, тим из Баскије и теоретски је сачувао статус прволигаша, па ће растерећен у преостала два дуела до краја сезоне. Против Виљареала у гостима и Барселоне код куће. 

Стрелац јединог гола ове недеље био је Коте, лепум ударцем у надокнади првог полувремена, али једнаке заслуге за освојена три бода иду и нашем репрезентативцу, Марку Дмитровићу. У 67. минуту је показао сјајан рефлекс и ногом одбранио пенал Ђованију Ло Селсу.

Имао је Дмитровић још неколико одличних интервенција, којима је потврдио да ове сезоне брани у животној форми и наговестио да би током лета могао и у неки клуб јачи од Еибара.

Какав голман! Чувар мреже Орлова Марко Дмитровић један је од најбољих голмана у Примери ове се сезоне, а то је потврдио и у мечу са Бетисом, где је био најзаслужнији што су сва три бода остала на Ипуруи - 1:0 (1:0).

Дмитровић је у 68. минуту на сјајан начин зауставио ударац Ђованија Ло Селса са беле тачке. Аргентинац је покушао да пошаље лопту по средини гола, српски голман је кренуо на десну страну, али је онда сјајно реаговао и левом ногом је послао ка корнер заставици.

Еибар је повео на сјајан начин, после уигране акције код корнера у последњим тренуцима првог полувремена. Орељана је на правом месту пронашао Валдеса Дијаза, који је ударцем из прве послао необрањиву дијагоналу у Роблесову мрежу.

Ло Селсо јесте био трагичар, али је уједно био и најопаснији по Дмитровићеву мрежу. Пре јединог гола на утакмици опасно је узрмао оквир гола домаћег тима, али је на крају остало само на томе.

Први голман Орлова је други пут узастопно сачувао своју мрежу у Примери. Пре седам дана то је учинио и на Местаљи против Валенсије, а данс је наставио тај низ. Еибар је додатно поправио палсман, па је сада на више него задовољавајућем на 11. месту на табели. Бетис је два меса ниже, у такође прилично спокојној ситуацији.

Млади у Реалу би да се докажу, Виљареал још увек брине! "Жута подморница" и даље није пребринула бриге, млада Зизуова екипа показала је да у Мадриду имају на шта да надограде екипу.

Фудбалери Реал Мадрида победили су Виљареал на домаћем терену у 36. колу Примере резултатом 3:1 и продужили стрепњу својих данашњих ривала у борби за опстанак.

Зиданови изабраници дочекали су овај меч без већих тензија, с обзиром да ће првенство сигурно завршити на трећем месту на табели. Они су на терен изашли у мајицама са натписом који пружа подршку Икеру Касиљасу, који је раније ове недеље доживео срчани удар и због тога завршио професионалну каријеру.

Упркос томе што нису имали резултатски интерес у овом мечу, они су од самог старта ушли решени да покажу колико желе победу и колико су жељни доказивања.

После свега 84 секунде игре, Зиданова екипа дошла је до предности, Маријано Дијаз је искористио добар пресинг свог презимењака Брахима и грешку Сантија Казорле претворио у погодак за свој тим.

Ипак, вођство Реала није дуго трајало. Само девет минута након што су постигли гол, идентична ситуација попут оне из које су дошли до предности поновила се, али пред њиховим казненим простором. Овога пута Каземиро је поклекао под притиском Алвара, лопта је дошла до Ђерара Морена, а он је ефектним ударцем савладао Тиба Куртоу за поравнање резултата.

"Лос бланкоси" су и после гола наставили са нападима и иницијативом, ређали су покушаје пред голом гостију, али нису успели да их претворе у голове све до самог краја полувремена.

У 40. минуту, и даље актуелни шампиони Европе успевају да дођу до нове предности. После кратко одиграног корнера, Бразилац Марсело је упутио ударац са ивице казненог простора, лопта се изодбијала кроз "шуму ногу", а најспретнији је био млади Хесус Ваљехо, коме није било тешко да пошаље лопту у небрањену мрежу.

На почетку другог дела игре, поново иста слика. Маријано је поново показао колико му пријају почеци полувремена и постигао свој други погодак, овога пута после само четири минута игре у наставку. 

Шпанац је испратио одличну акцију свог тима по десној страни, дочекао сјајну асистенцију Карвахала и без икакве муке послао лопту у гол из "срца" петерца.

Виљареал је после тога пружио веома слаб отпор, нису стварали прилике пред голом противника, па су бодови заслужено остали на "Сантијаго Бернабеуу". 

Мадриђани су нападали, али промашивали своје шансе, млада екипа показала је да има потенцијал, те да ће, уз неколико нових "галактикоса" који ће доћи на лето, следеће сезоне сигурно бити конкурентнији. Валверде, Ваљехо и Брахим Дијаз су, уз нешто старијег Маријана, доказали партијом да на њих може да се рачуна и да Зидан има добру основу пред прелазни рок.

До краја је "жута подморница" успела само да постигне још један погодак, и то у четвртом минуту судијске надокнаде. Стрелац је био Хаиме Коста, који је одличним ударцем са ивице шеснаестерца погодио даљи угао Куртоиног гола.

После тога, гости нису имали довољно времена да дођу до новог поготка и бода који би им значио већу сигурност, па се утакмица завршила резултатом 3:2 за тим из Мадрида.

Након ове победе, Реал ће остати на трећем месту, они су га "капарисали" и последња два меча играће ревијално, уз вероватно пружање нових шанси за стицање искуства својим талентованим фудбалерима.

Виљареал није успео да избори резултат који би му већ у овом колу гарантовао опстанак. Они су остали на 15. месту, сигурнији су од осталих са 40 бодова, пет више од Ваљадолида који је први угрожени тим, али и даље нису и математички решили обезбедили у следећем циклусу шпанске Примере.

Одговор на Луку Јовића? Маријано два комада, не да место у Реалу! Једини мотив који Реалови фудбалери имају до краја сезоне је да изборе место у тиму за следећу.

Реал Мадрид је лишен било каквог такмичарског императива до краја сезоне. Краљевићи су испали из трке за трофеје на свим фронтовима, а у Примери играју за част и престиж. Али и још за нешто – места у тиму.

После овакве сезоне је неминовност да су неки у Реалу истрошили кредите и да ће уступити места појачањима наредног лета. У току је нека врста аудиције у којој се кандидати жестоко боре за наклоност Зинедина Зидана и место у тиму за наредну сезону.

Један од оних којем су ове “небитне” утакмице до краја, заправо најбитније је нападач МаријаноДијаз. Момак који је летос враћен из Лиона да мења Бензему није добијао много шанси током сезоне. Одиграо је двадесетак мечева улазећи са клупе и постигао само два гола, а данас је на једном мечу дуплирао учинак.

Реал Мадрид је савладао Виљареал 3:2 уз два гола Маријана Дијаза. Поред њега, Зизу је у стартној постави дао шансу и осталим резревистима: Браиму Дијазу, Валвердеу, Лукасу Васкезу, Валвердеу, Ваљеху… Неки су задовољили, неки нису. Маријано Дијаз је у овој првој групи. Баш у данима када се очекује званична повтрда Луке Јовића као новог појачања и када се спекулише да би МаријаноДијаз могао као кусур у супротном првацу ка Франкфурту, момак са Доминиканске Републике је са два гола “опоменуо” Зидана.

Дијаз је већ у другом минуту искористио грешку Виљареалове одбране и донео вођство Мадриђанима, али десетак минута касније су и гости искористили Каземирову грешку и изједначили преко Ђерара Морена.

У наставку је Карвахал погодио стативу, а Морено промашио шансу за 2:1,играло се отворено на обе стране, да би Хесус Ваљехо у 40. минутудонео ново вођство Краљевском клубу. Малди штопер је постигао првенац у дресу Реала пошто се добро снашао на петерцу после шурта Марсела и спровео лопту у мрежу.

Маријано Дијаз је на почетку другог полувремена постигао други гол пошто је Карвахал урадио већи до посла, а нешто касније је исти играч имао сјајну шансу за хет-трик.

У надоканди времена је Виљареал успео да ублажи пораз голом у надокнади времена.

Реал Мадрид: Куртоа – Карвахал, Ваљехо, Варан, Марсело – Каземиро, Крос, Валверде (од 62. Иско) – Васкез (од 62. Асенсио), Дијаз (од 74. Винисијус) , Маријано

Виљареал: Фернандез – Гаспар (од 82. Коста), Алваро, Фунес Мори, Кинтаља – Казорла, Ибора, Форналс (од 72. Бака) – Чуквуезе, Алфонсо (од 56. Тригерос), Морено

ПРИМЕРА, 36. коло:

Леванте - Рајо Ваљекано 4:1 (2:0)
/Кампања 14, Весо 43, Ђејсон 85, Барди 90 - Гарсија 71/

Еспањол - Атлетико Мадрид 3:0 (1:0)
/Годин 45+1аг, Иглесијас 52, 89/

Алавес - Реал Сосиједад 0:1 (0:1)
/Вилијан Жозе 24/

Селта - Барселона 2:0 (0:0)
/Гомез 67, Аспас 88п/

одиграно у петак:

Севиља - Леганес 0:3 (0:2)
/Ел Несири 8, Брајтвајт 20, Оскар 82/

недеља:

Хетафе - Ђирона 2:0 (1:0)
/Молина 16, Анхел 77/

Еибар - Бетис 1:0 (1:0)
/Коте 45+1/

Реал Мадрид - Виљареал 3:2 (2:1)
/Маријано 2, 49, Ваљехо 40 - Морено 11, Коста 90+4/

Ваљадолид - Атлетик Билбао 18.30
Уеска - Валенсија 20.45

ТАБЕЛА: Барселона 83, Атлетико М. 74, Реал 68, Хетафе 58, Севиља 55, Валенсија (-1) 52, Атлетик Б. (-1) 50, Сосиједад 47, Еспањол 47, Алавес 47, Еибар 46, Леганес 45, Бетис 44, Селта 40, Виљареал 40, Леванте 40, Ђирона 37, Ваљадолид (-1) 35, Рајо Ваљекано 31, Уеска (-1) 30.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар