ПЛ БиХ: Радник зауставио Зрињски, Крупа се не предаје!

Зрињски послије промашеног пенала ремизирао са Радником и вјероватно се опростио од шампионске титуле. Крупа побједом против Звијезде ухватила "посљедњи воз“ у борби за опстанак.

Фудбал 04.05.2019 | 23:30
ПЛ БиХ: Радник зауставио Зрињски, Крупа се не предаје!
Актуелни шампион БИХ, екипа Зрињског није успјела да савлада Радник и задржи корак са Сарајевом у трци за шампионску титулу.

„Племићи“ су ремизирали 1:1 са Радником у Мостару и три ки кола прије краја остали на шест бодова заостатка за Сарајлијама, којима ће бити довољна једна побједа за титулу првака.

Радник је продужио серију без пораза на 12 мечева и тако задржао шансе да се пласира у европска такмичења, а мало је недостајало да екипа Младена Жижовића освоји и и сва три бода у врло узбудљивом дербију 30. кола Премијер лиге БИХ под Бијелим Бријегом.

Зрињски је доминирао у првом дијелу у којем је пропустио неколико добрих шанси, од којих треба издвојити покушај Гојковића из волеја у 29. минуту, али и ударац Филиповића пет минута касније, који је Лучић одбранио једном руком.

Хаџић се у 50. минуту нашао у доброј прилици послије контранапада гостију, али је лоше шутирао.

Шест минута касније Зрињски је стигао до гола поготком штопера Гојковића и чинило се да ће Зрињски бити прва екипа која је савладала Радник у 2019. години.

Екипа из Бијељине се, међутим, није предавала и услиједио је период игре у којима су гости имали неколико сјајних прилика из контри. Прво је Хаџић погодио пречку, и то након што је Солдо дирао лопту врховима прстију, а потом му је голман Зрињског одбранио још један ударац у 71. Минуту.

Само минут касније, Радник је стигао до изједначења. Хаџић је псолије доброг убацивања одмах центрирао за Максимовића који у паду шаље лопту у мрежу Солде за 1:1.

Само четири минуте касније одлучујући тренутак утакмице.

Ирфан Пељто досудио је једанаестерац послије прекршаја Сушића, али је Лучић одбранио ударац Филиповића са „бијеле тачке“ и остало је 1:1.

Мало је недостајало да Радник однесе и сва три бода, јер је до краја меча имао неколико добрих прилика, чак и затресао мрежу, међутим погодак Симовића у 79. минуту поништен је због наводног прекршаја над голманом.

Добру прилику већ у сљедећем нападу имао је и Ђелмић, али је са врха шеснаестерца шутирао у Солда.

КРУПА УХВАТИЛА ПОСЉЕДЊИ ВОЗ
 
Фудбалери Крупе освојили су три важна бода у борби за опстанак побједом 2:0 против Звијезде 09.

Само побједа остављала је екипу Слободана Старчевића са шансама да у посљедња три кола може до опстанка у Премијер лиги БИХ и домаћи су успјели у томе.

Упркос доминацији у првих 45 минута Крупа није успјела да затресе мрежу противника, али јесте одмах на старту другог полувремена.

Пузигаћа је довео Крупу у вођство из једанаестерца у 47. минуту, а питање побједника ријешио је Бртан поготком у 64. минуту.

Послије овог тријумфа Крупа има само три бода заостатка за Тузла ситијем, који има утакмицу мање, односно у недјељу гостује ГОШК-у.

Широки Бријег је са убједљивих 4:0 испратио Слободу и учврстио се на трећој позицији на табели. Јунак Широкобријежана био је Јурић који је уписао хет-трик.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 30. КОЛО:

Крупа - Звијезда 09 2:0 (0:0)
/Пузигаћа 47, Бртан 64/

Зрињски – Радник 1:1 (0:0)
/Гојковић 56 – Максимовић 72/

Широки – Слобода 4:0 (1:0)
/Јурић 20, 54, 69, Марковић 56/

У недјељу:

ГОШК - Тузла сити (17.00)
Жељезничар - Младост (20.00)

Одиграно у петак:

Сарајево - Челик 5:0 (3:0)
/Татар 21, Ахметовић 25, Татар 32, Хебибовић 59, Рахмановић 63/

ТАБЕЛА: Сарајево  64, Зрињски 58, Широки Бријег 50, Жељезничар (-1) 41, Радник 41, Челик  39, Слобода 38, Звијезда 34, Младост (-1) 34, Тузла сити (-1) 30, Крупа 27, ГОШК (-1) 23.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар