Лука - још једна “крађа” Реала испред Барсиног носа!

У друштву Асенсија, Себаљоса, Винисијуса…

Фудбал 04.05.2019 | 19:15
Лука - још једна “крађа” Реала испред Барсиног носа!
Ас је синоћ ексклузивно јавио да је Лука Јовић у Реал Мадриду, изнео је податке и детаље везане за тај трансфер и не оставља нимало простора да је нешто супротно могуће. Зато овога јутра иде наставак приче, а Мадриђанима је занимљиво то што је долазак Луке Јовића нова "крађа" испред Барселониног носа.

Неретко су у блиској прошлости Барса и Реал бацили око на истог играча. Јовић је свакако случај. Не само да и једни и други имају најбоље скаутинг службе, него се и интересују за играче који експлодирају, а Јовић је у Ајнтрахту играо тако да су морали да га примете чак и да то нису хтели.

Кренула је трка, вишемесечни разговори, преговори, и на крају Реал победи. Није први пут. Било је ту још сличних случајева, а Ас је побројао само неке од њих: Марко Асенсио, Дани Себаљос, Тео Ернандез, Винисијус Жуниор, Родриго, Брахим Дијаз, Милитао и сада Лука Јовић.

Посебно је Јовић био близу Барселоне зимус. Заправо није постојала званична понуда Барселоне, али су Каталонци тражили играча који ће допуњавати тим и одлучили су се за Кевина Принса Боатенга. Изгледало је по свој прилици да ће се Барса вратити Јовићу на лето, али су односи са Ајнтрахтом захладнели.

У том моменту су на Ноу Кампу посумњали да постоји још један велики клуб који стеже обруч око Јовића... и били су у праву. Реал Мадрид је од доласка Зинедина Зидана појачао притисак и успео да се дочепа Јовића за 60.000.000 евра. И да му да шестогодишњи уговор што говори да се на Сантјаго Бернабеуу озбиљно рачуна на српског фудбалера.

Барселона је имала састанке са Јовићевим представницима у Лисабону крајем марта, ставила до знања људима који воде бригу о каријери Луке Јовића да жели у најкраћем временском року да заврши посао око довођења једног од најталентованијих нападача у Европи, али то се није догодило.

Каталонци су Јовића гледали преко 17 пута уживо, од новембра су обигравали око репрезентативца Србије, чак су и директори шпанског шампиона недавно у Франкфурту вечерали са снажним нападачем. Али, ништа им то није помогло.

„Лука има понуде. Једна од тих је из Барселоне. Али он није заинтересован. Није сигуран да би могао да игра тамо", рекао је недавно Јовићев отац за Билд. Била је то изгледа најава свега што ће уследити. Најава белог дреса Краљевског клуба.

Ас, као што смо рекли, подсећа да ово није први пут да је Реал био бржи. Марко Асенсио је 2014. могао у Барсу, али тада Барсини људи нису хтели да плате високе захтеве Мајорке. Онда је Реал ушао у игру и платио 3.500.000 за овој играча и оставио га још годину дана у матичном клубу. Иначе, Асенсио је чак путовао у Барсу да потражи кућу у којој ће живети. Толико је било близу.

Ту су и остали случајеви. Дани Себаљос је из Бетиса требало у Барсу, завршио је у Мадриду иако је и позпредседник клуба хтео да га прода у Каталонију. Себаљос је одабрао Реал. И Тео Ернандез је био јако близу преласка у Барсу, али када се Мадрид појавио Тео је рекао "Желим само у Реал". За Винисијуса Жуниора је Барса била прво заинтересована, хтела је да плати више, али је онда у причу ушао Реал. И тако даље, све до Јовића.

Да не буде да само Барса није успела да надигра Реал… За довођење Луке Јовића овога лета стали су у ред бројни велики клубови. Није тајна да је Бајерн обигравао и покушавао преко Ника Ковача да извиди ситуацију. И Челси је отворено показао симпатије према Јовићу. У игру се убацио и Пари Сен Жермен, раније се помињао и Ливерпул. Све су то били знаци Краљевског клубу да мора да запечати посао пре него што још неко не уђе у прилчу.

Све је почело 28. марта када се други човек клуба Хосе Анхел Санчез састао у Мадриду са Јовићевим агентом Фалијем Рамаданијем. У том тренутку је Јовић био ближи преласка у Барселону, али ствари су се од тада промениле. У Каталонији су замерили Рамаданију што преговара са осталим клубовима и проценили да тако диже цену клијенту, а Реал није губио време и брзо је прешао у вођство.

На крају је очигледно и победио. Поново…

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар