Дјечак преминуо од комада сира

Дјечак који је био подложан тешким алергијским реакцијама преминуо је након што је вршњак из разреда бацио на њега комад сира.

Свијет 04.05.2019 | 07:49
Дјечак преминуо од комада сира
Карбинир Синг Цема (13) из Гринфорда у Западном Лондону, претрпио је озбиљну алергијску реакцију прије двије године, када га је другар из разреда погодио парчетом сира у врат. Убрзо након тога, он је у тешком стању превезен у болницу гдје је и преминуо десет дана касније. Како се наводи, преминули дјечак је био алергичан на све млијечне производе, пшеницу, глутен, а патио је и од атопијског екцема.

Немиеновани дјечак који га је гађао сиром изјавио је на суду да је знао за неке Карбнирове алергије, али да није знао да ће он преминути. Такође, он се тим путим извинио и родитељима настрадалог малољетника.

"Нисам мислио ништа лоше, жао ми је због онога што сам урадио", рекао је он, додајући како је знао да је преминули дјечак био алергичан на хљеб, али не и на млијечне производе.

Он се тада осврнуо и на један детаљ из кантине, новодећи да није знао какве све посљедице може да има алергијски напад.

"Неко је јео сендвич поред њега и он га је замолио да се помјери. Знао сам да је алергичан на хљеб, али не и на млијечне производе. Мислио сам да ће добити грозницу или осип, да неће бити неко вријеме у школи, нисам знао да ће доћи до смрти", изјавио је, додајући да је сир бацио са око метар раздаљине, као и да га је том приликом погодио у врат.

Други дјечак који је такође био умијешан у инцидент, рекао је на суђењу како је знао да је покојни тинејџер алергичан на млијечне производе, али да није знао да је сир који је бацио млијечни.

"У том дијелу живота нисам знао да је сир млијечни. Млијеко и јогурт, мислио сам да је само то то кад су млијечни производи у питању. Знао сам да је алергичан на неке ствари, да је имао више алергија. Само желим да кажем да нисам мислио ништа лоше и да ми је жао због свега што сам учинио", рекао је он.

Мајка преминулог дјечака, Рина, изјавила је током суђења да је са алергијском реакцијом њеног сина на сир био згранут и стручњак из болнице.

"За његових 30 година рада у медицини, био је сигуран да није могуће доживјети анафилактичку реакцију на начин који ју је мој син доживио, док му је сир клизио низ врат", рекла је она.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Асд

04.05.2019 07:56

Без обзира што нису знали ако су имали намјеру да га малтретирају због тога што је слабији и нејак треба их осудити а и њихове родитеље који нису знали васпитати дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малољетни и зли

04.05.2019 15:42

Знали су да се он пати и то их је забављало.

Name

Јагода Казе

05.05.2019 15:53

Треба казна, слабије треба застити без милости

ОДГОВОРИТЕ