Кокаин брже стиже него пица

Да су овдашњи трговци дрогом, најчешће кокаином, направили технолошки искорак у свом пословању, говори податак да је данас недозвољени бијели прах могуће наручити посредством апликације коју су, како су објелоданиле британске организације а пренијели хрватски медији, направили Срби, Албанци и Хрвати.

Свијет 03.05.2019 | 21:37
Кокаин брже стиже него пица
Мрежа трговином наркотика, посебно кокаином, великом брзином се шири и усавршава са годинама, са чим кокаин али и друге дроге поријеклом из Латинске Америке постају лако доступне трговцима и конзументима у Европи. О томе свједоче и бројна хапшења и запљене огормних количина бијелог праха, приликом којих лисице на руке махом буду стављене српским, црногорским, албанским и хрватским држављанима.

Да је тако, показује и појачана активност полиције и царине, која је заплијенила скоро 1,5 тона кокаина у само у посљедњих мјесец дана.

Према најновијим извјештајима британских организација које се баве стањем на криминалној сцени, у Европи се на кокаину врти велики новац - ријеч је о 17 милиона одраслих Европљана који га конзумирају те свакога дана потроше око 350 килограма кокаина, а илустрације ради, само "хладни" Швицарци годишње потроше – пет тона ове дроге.

Међутим, у црној статистици коју су изнијели британски аналитичари говори се о све јачем утјецају балканских нарко-босова.

Управо они су осмислили супер брзу доставу дроге, а довољно је имати мобилни телефон, апликацију сличну оној Уберовој и шифру. Кокаин стиже десетак минута по наруџби, брже него пица.

(Слободна Далмација)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Раца

03.05.2019 19:42

како се зове апликација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

03.05.2019 23:18

Цијело_село_шмрче_бијело.АРК

Name

Не Контам

03.05.2019 20:43

А засто ово не забране, ал стварно а не овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сие

03.05.2019 23:53

СТАТИ У КРАЈ СМРТНЕ КАЗНЕ ОНИМ ЗА АПЛИКЕСЕН И НАБАВЉАЦИМА И ДИЛЕРИМА БА ВИСЕ ТОГА ЗЛА НЕБИ БИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

04.05.2019 06:19

Каква забрана, пустити у трафике, ко има 18 год нека купује.

ОДГОВОРИТЕ