Пауновић о клупи Србије...

Свако има визију, очигледно се нисам уклопио у њихову! Вељко Пауновић, бивши селектор младе селекције Србије, каже да мисли да је добар део људи из ФСС желео да дође до сарадње, али и да не зна зашто није.

Фудбал 04.05.2019 | 00:04
Пауновић о клупи Србије...
"Тешко питање. дај ми да размислим… Нисам очекивао и самим тим нисам разочаран. Да сам добио позив, а да се ништа није десило, био бих разочаран…", рекао је Пауновић за "Сербиантимес.инфо", а потом је појаснио:

"Да је било неке иницијативе, а да нисмо успели да се договоримо био бих разочаран. Али пошто иницијативе није било, нема ни разочарања".

Пауновић од 2015. године води Чикаго Фајр у МЛС лиги, а пре четири године освојио је са Србијом Светско првенство за играче до 20 година. Спекулисало се да би могао да постане и селектор сениора, али до сарадње није дошло. О томе зашто није дошло до позива, Пауновић каже:

"Не мислим да има личних разлога. Бар не са моје стране. Нисам ни са ким у сукобу. Провео сам лепо време са људима са којима сам некад сарађивао у Савезу. И мислим да је један добар део људи тамо желео да до сарадње дође, али зашто није дошло… Можда се просто нису поклопиле све коцкице. Разлоге боље знају они. Може бити зато што сам далеко, што сам отишао неким другим путем… Углавном, не мислим да је било неке лоше намере, свако има своју визију, а ја се очигледно нисам уклопио у њихову".

Талентовани српски тренер дотакао се и "вечитих ривала".

"Пратим све, редовно се чујем са колегама са којима сам радио у репрезентацији а који су данас тренери у клубовима. Звезда је доминантна била и ове године, све честитке на селекцији играча и пласману у Лигу шампиона. За све нас Србе била је велика ствар да имамо представника у најјачем европском такмичењу, а Звезда тамо није разочарала, напротив. Шта да кажем о Партизану…То је мој клуб, сваки пораз ме боли и сваки пут се најежим када ми деца пусте химну Партизана на “јутјуб”. Бодримо и навијамо да се Партизан што пре дигне на ноге", рекао је Пауновић.

Партизан пролази кроз веома тежак период.

"Нећу да причам о проблемима са ове дистанце. Не би било поштено према људима који тамо раде и суочавају се са тим проблемима свакодневно. Оно што могу да кажем јесте да се проблеми најбоље решавају када се добро идентификују. Треба кренути од базичних ствари, од онога у чему смо добри и успешни, а то су таленти, фудбалери и тренерска струка. Партизан треба да почне од фундамената. У клубу мора постојати идеолог који ће наћи најбољи пут да се таленти, којих има, стручном руком вођени на прави начин развијају и да једног дана максимално допринесу првом тиму".

Пауновић има само речи хвале за Душана Тадића, који игра сезону каријере у Ајаксу.

"Обожавам Лигу шампиона, пратим је стално, а ове године са посебним задовољством јер је у првом плану наш Душан Тадић и његов Ајакс, који играју сјајно. Тадић је српски Зидан, уживам да га гледам. Много ми се свиђа елан са којим игра Ајакс, али мислим да са њим и без њега то није иста прича", каже Пауновић и додаје:

"Све је у игри. У том смислу ме подсећају на нас (младу репрезентацију Србије, прим.аут.). И за нас су, када смо дошли до полуфинала, рекли: Хеј, па ови могу и да освоје првенство! Тако да је све могуће, па и да Ајакс постане шампион Европе. Нисам сигуран да је Тотенхем јача екипа од Јувентуса. А ако уђу у финале, то је једна утакмица и онда је све могуће".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар