Видео: Тај луди, луди Поцеко!

Скоро пензија - па после два месеца европски трофеј и цепање кошуље од 200 евра! "Са тим сам направио грешку. Имам једну од 200 евра и једну од 15 евра. Поцепао сам погрешну!"

Кошарка 03.05.2019 | 21:50
Видео: Тај луди, луди Поцеко!
Није много страних тренера добило велике аплаузе у Пиониру. Сећамо се Ђанмарка Поцека као помочника Вељку Мршићу у Цедевити. Излази на загревање против Црвене звезде, а оно аплауз целе дворане. Зна београдска публика да препозна добру енергију и страст за кошарком. А наградила га је и за изјаве да се изнервирао што је Звезда изгубила од Дарушафаке у оној утакмици у Истанбулу. И управо је та страст нешто што Поцека гура напред. Није имао клуб два месеца, а каже да је из пензије освојио Фибин Еврокуп. Није то, реално, највећи ниво кошарке, али је све Поцеко прославио као да је Евролига.

Не можете му то одузети. Он је у том моменту био на врху света, цепајући кошуљу пред навијачима. Он је победио. Кошарка је победила. У свету када се сви праве нешто претерано фини, Поцеко је био човек. И зато му свака част.

Познат је под надимком Атомска мува, а то вам све говори.

На тренерској клупи је врло живахан, зна да скаче, да се свађа, чупа косу, лудује поред аут-линије. Када стане пред микрофоне, нешто је слично Андреи Тринкијерију, свом земљаку. Нема длаку на језику и са доста метафора покушава да објасни све што се догодило.

Мислио је у једном моменту да за њега нема места у кошарци, али је стигла понуда Динамо Сасарија. А Поцеко је одвео тај тим до европског трофеја.

"Ово је испуњење сна. Сасари је тим који побеђује, али није освојио до сада. Помало смо уморни од свега, али је јасно да сам преплављен емоцијама зато што сам суштински пре два и по месеца био у пензији. Или сам живео тим животом. Био сам кући у Форментери. Пробудио бих се као старци рано ујутру иако немам ништа да радим. Попио бих кафу, отишао у бар, срећом па нисам ушао у фазу да ми падне идеја да одем да видим мало и шта се гради около".



И сада, само три месеца касније, слави европски трофеј, какав год он био.

"Због свега тога, сада видим себе, неколико месеци овде и причамо о трофеју на европском нивоу. Све је то јако чудно. Све се догодило јако брзо. Не могу све ово да схватим".

А кошуља?

"Ништа, тражили су то од мене и ја сам је поцепао. Заправо сам направио ср..., јер имам једну кошуљу од 200 евра и једно од 15. Поцепао сам потпуно и уништио ону погрешну. То јежртва која је била вредна, јер сам славио три месеца пошто сам размишљао о пензионисању".

Иначе, Динамо Сасари је тријумфа у ФИБА Еврокупу стигао победом над немачким Вурцбургом. Један од јединствених плејмејкера 90-их, освајач сребрне медаље на Олимпијским играма 2004. године, сада је дошао до успеха и као тренер.

Свет је обишла и информација о томе како Поцеко инспирише своје играче. После велике победе над Олимпијом из Милана, чаршијом је почекла да кружи прича да је после те победе знао како да се одужи играчима за велики труд и резултат. 

Наиме, италијански медији пишу да је Поцеко после утакмице играчима дао своју кредитну картицу и поручио им да ноћ могу да проведу уживајући на његов рачун. Поцеко је, наводно, поручио својим изабраницима да могу да раде апсолутно све што пожеле, док је он победу славио са пријатељима који су испратили утакмицу у Арманијевом дому.

Зна како да ужива у животу. А живот му је вратио на прави начин. 

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар