''Када центар игра као Јокић...''

''. . . једино вам остаје да се молите!'' Ајзеа Томас, легендарни НБА кошаркаш, имао је само речи хвале за српског играча Николу Јокића.

Кошарка 03.05.2019 | 21:10
''Када центар игра као Јокић...''
Члан чувене генерације Детроит Пистонса рекао је занимљиву реченицу на ЕСПН у емисији "Фирст таке".

"Лилард је можда “гладнији” од Јокића, али је Никола најбољи кошаркаш у овој серији.Погледајте шта ради у плеј-офу, остварује легитимне трипл-даблове… Ово сам још и пре рекао, када центар изађе и игра на прави начин, једино што ми, нижи кошаркаши, можемо да урадимо је да се молимо да ће његови саиграчи грешити. Ако они не праве грешке, победиће нас сваки пут. Јокић може да асистира, да поентира и уз то је центар", рекао је Томас.

Центар из Сомбора одиграо је девет утакмица у дебитантском наступу у плеј-офу и просечно бележи 24 поена, 12 скокова и 8,6 асистенција. Предводио је Нагетсе до победе од 4-3 над Спарсима, а сада води велику борбу у полуфиналу против Блејзерса.

Тренутно је 1-1 у серији, а трећа утакмица игра се у ноћи између петка и суботе. Стивен А. Смит, један од најпознатијих аналитичара у НБА, такође сматра да је Јокић бољи од Лиларда.

"Јокић пре Лиларда, ево и зашто. Демијан Лилард је у првом мечу постигао 39, али је помоћ коју је имао упитна. Постоји велика вероватноћа да Лилард одигра врхунски меч, да му Мекалум помогне на начин на који је у првој рунди плеј-офа, и да изгубе. Када погледате Јокића и шта вам он доноси, то је тешко надмашити, поготово када знамо да је сезона за Нуркића завршена”, рекао је Смит и додао:

“Јокић је током сезоне бележио 20п, 10ск и 7ас, у просеку је шутирао само 15 пута ка кошу, а погађао је нешто више од осам. Из игре је шутирао 51 одсто, за три поена преко 30 одсто… Не само да може да асистира, проналази саме саиграче, већ је и физички доминантан. Када то упоредимо са Портландом, који нема спремне центре, онда видимо да Лилард и Мекалум не могу да неутрализују оно што ће Јокић урадити, пошто је тако велики и добар. Не могу ту ништа да ураде. Још једном, постоји велика вероватноћа да ће Лилард бележити у просеку 40 поена, уз одличне проценте, асистенције и све, али опет неће имати довољно за победу због Јокића и његовог великог утицаја на игру”.

Утакмица између Портланда и Денвера игра се од 04.30.