Тренер напао директора Срне

Тренер јуниорског тима Фудбалског клуба Борац Милорад Билбија у уторак је напао директора Новинске агенције Републике Српске (СРНА) Радмила Шиповца и његовог сина Михаила, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 03.05.2019 | 16:01
Тренер напао директора Срне
Према нашим информацијама, напад се десио у близини Градског стадиона у Бањалуци, а свему је претходила свађа и вријеђање између Билбије и Шиповца.

Да је дошло до сукоба потврдили су нам и у Полицијској управи Бањалука.

Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић рекла је за Српскаинфо да је туча полицији пријављена у уторак око 17 часова.

– Пријављено је да је на пакрингу испред помоћног фудбласког терена у Улици Владике Платона у Бањалуци дошло до вријеђања, а затим и физичког сукоба између три особе, а које су затим идентификоване и ријеч је о Р. Ш, М. Ш. и М. Б. – истакла је Маркановићева.

Они су затим позвани у службене просторије.

Након што су дали изјаве у полицији, особе које су учествовале у тучи су упућене у Службу хитне помоћи ради утврђивања степена повреде.

– Они су упознати и са могућношћу стављања приједлога за кривично гоњене – додала је Маркановићева.

Један од очевидаца сукоба испричао је за Српскаинфо како се све одиграло.

– Радмило Шиповац је стајао са једним чланом Фудбалског клуба Борац код помоћних терена. Тада је својим аутомобилом наишао Милорад Билбија и кроз отворен прозор кренуо да вријеђа Шиповца. Ни овај му није остао дужан, те је и он њему упутио увреде – каже наш саговорник.

Он је додао да је мислио да ће се сукоб ту завршити, међутим Билбија је тада зауставио возило, истрчао из аутомобила и кренуо према Шиповцу у намјери да се обрачуна са њим. 

– Када је видио да Билбија трчи према његовом оцу, у сукоб се умијешао и Шиповчев син Михаило. Неколико тренутака су се нагуравали и свађали и тада сам видио да су се почели тући – појашњава за Српскаинфо очевидац туче.

Он додаје да је ту било више особа које су покушале да их разваде, а међу њима је био и један функционер МУП Републике Српске, који се случајно затекао ту.



Док су раздвајали њих тројицу, неко од присутних је позвао полицију, која је убрзо дошла на лице мјеста, а тада су се сви смирили и ту је завршио сукоб.

Извор упознат у дешавања у Фудбалском клубу Борац истакао је да сукоб између њих двојице траје неколико година, али да раније није долазило до физичких обрачуна.

Према његовим ријечима, сукоб траје још из периода док је Шиповац био предсједник ФК Борац.

Шиповац је јуче на наш позив рекао да не жели коментарисати овај сукоб.

Миодраг Билбија је бивши фудбалер Борца и тренер млађих селекција овог клуба, а отац је репрезентативца БиХ Немање Билбије.

Билбија се јуче није јављао на телефон, па нисмо добили његов коментар око туче.

КАЗНЕ

Извор из полиције појаснио нам је да би Милорад Билбија, Радмило и Михаило Шиповац могли добити прекршајне пријаве због учествовања у тучи и нарушавања јавног реда и мира.

Међутим, постоји могућност и да једни против других покрену кривично гоњене,  а ако би се утврдила одговорност казне би било доста веће.

(Српскаинфо)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Игипоп

03.05.2019 14:05

Сератори обојица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре срна

03.05.2019 15:06

Хахаххах ма бас си инвентиван, љуби те мајка, како си само то смислио?!

Name

Ста Би Рекао Цовек,В

04.05.2019 15:01

имају пубу гузице свега,бодо обицна раја скспава, пи"да им материна.

Name

Тим

03.05.2019 14:10

Радмило, са обе лијеве, за све у зивоту, осим за узимање пара из разлицитих будзета (и ово не зна, само ето посреци му се, они који се питају мисле да зна), био предсједник фудбалског клуба.....Зато је Борац ту гдје јесте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немој

03.05.2019 14:44

Немој на бетон билбија нахладићеш се другар, пази са киме се качиш

Name

Ре немој

03.05.2019 17:15

Само у кост директно

Name

Скептик

03.05.2019 14:12

Због новца се побили, сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

03.05.2019 14:24

ФК Борац је легло криминала, од преседника па до вође навијача да не помињем оне ретарде вултуресе којима Дела подијелу по који џоинт и пар пива и раде шта им се каже....незнам само које будале још иду на утакмице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле из Тополе

03.05.2019 14:47

Требало их је обојицу стрпати у прдекану бар 24 сата и одмах поднијети прекршајне пријаве због нарушавања јавног реда и мира.Билбија је био прзница и док је био активни играч Борца, а Шиповац као подгузна мува још од раније је заслужио прдекану за разне проневјере и штету коју је нанио док је био на многим функцијама.А као одану подгузну муху актуелна власт га је именовала за директора СРНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

03.05.2019 18:06

Билбија је био један од најбољих центархалфова супер (прве) лиге СФРЈ а људина а овај други обична крпа за брисати од Славка Рогуљића до М. Додика знасе шта.

Name

Игор Град БЛ

03.05.2019 15:08

зар уопсте мозете у исти кос стављати њих двојицу...срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

црна рупа

03.05.2019 15:44

На дресу Борца потребан нови лого н.п.р. вес масина кроз тај је клуб "опрано" висе пара него сто је будзет града Б.Л. Некад сам волио тај поносни клуб ,а данас је клекао као сто је клекла и цитава наса РС. Стидим се оваквих који се представљају као "пријатељи" клуба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

03.05.2019 15:45

Није тренер напао директора срне него је син директора ударио тренера знам јер сам био ту

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.05.2019 20:10

Ко сад лаже ти или Српскаинфо?

Name

Софер

03.05.2019 15:51

Дали је неки од боксера припадник рудоњине секте??? Код њих је то стандард понашања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

03.05.2019 18:08

Јел то још неко иде на те утакмице??

ОДГОВОРИТЕ