Роналдо: Многи чекају мој неуспјех!

“Да промашим пенал или закажем у важном тренутку, све је то део живота и мораш да будеш спреман за тако нешто. На то сам спреман годинама“.

Фудбал 03.05.2019 | 18:45
Роналдо: Многи чекају мој неуспјех!
Дошло је време да Кристијано Роналдо покаже да није само врхунски фудбалер, већ и да има предузетнички дух и њух за добар, уносан посао. Као што је пре неколико дана најављено, Роналдо је у Мадриду отворио клинику за трансплатацију косе, у који је инвестирао око милион евра, али је план да у наредним годинама улагања буду увећана на чак 25.000.000 европских новчаница.

Том приликом разговарао је и с новинаром листа Ел Паис, једног од најутицајнијих и најпродаванијих дневних новина у Шпанији. Било је разговора о бројним темама, а једна од њих односила се на његову фудбалску дуговечност и чињеницу да ни са 34 године не изгледа инфериорније него пре пет...

“Нећу да порекнем да ме понекад замара и да ми је досадно то што сваке године морам да доказујем да сам добар. Тешко је то, поготово јер вам стално намећу додатни притисак на леђа, као да стално морате нешто да докажете људима, не само себи. Али, ту су људи који те подржавају – породица, мајка, деца...“, прича Роналдо и наставља:

“Када ми кажу: 'Крис, мораш да победиш сутра', то ми даје додатну снагу, да још више тренирам, али понекад ми дође да им само кажем: 'Хеј, пустите ме...' Такав је живот“.

Сезона у Јувентусу завршиће се титулом у Серији А, мада ће пораз од Ајакса у четвртфиналу остати као рана...

“Треба бити скроман, да схватиш да не можеш све и да не знаш све. Ако си паметан, научићеш оне мале ствари које вас чине бољим спортистом. У Јувентусу се осећам савршено, људи су ме упознали, схватили су какав сам. Да водим рачуна о себи, нисам само неко ко је узео пет Златних лопти и пет Лига шампиона“.

У Мадриду, који сматра својом другом кућом, и даље се осећа лепо и то му прија.

“Народ Шпаније ме је увек третирао лепо, а ја сам хтео да им узвратим и понудим им посао у мојој фирми. Увек ходам уздигнуте главе, знам да ме људи воле. Свесни су и они да сам им дао све и да сам клубу дао себе, као и они мени. Често ми се деси да ме на улици људи сретну и кажу: 'Крис, врати се кући, Мадрид је твој заувек'. Волим да чујем то“.

Иако је мета дежурних критичара, признаје да се осећа добро.

“Људи те стално оцењују и суде вам. Не видим да је неко помислио: 'Има 33, 34 или 35 година, треба да га оставим на миру'. Зато се трудим да увек изненадим људе“.

Признаје да га људи често лоше процене због славе и новца.

“Гледају у мене као у особу која никада нема проблема, која никада није тужна, која нема ниједан проблем у животу. Људи те једноставно идентификују као човека без проблема, са успехом, новцем. Многи ми често кажу: 'Како можеш да будеш тужан, па ти си Кристијано Роналдо'. Морате да схватите да нисмо сви исти, нису сви проживели неке тренутка као, на пример, ја, нисте исто одрастали, васпитавани... Знам и да многи чекају мој неуспех, да промашим пенал или закажем у важном тренутку, све је то део живота и мораш да будеш спреман за тако нешто. На то сам спреман годинама“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар