Владимир Јанковић је Звездин пик за Евролигу!

Избор Милана Томића.

Кошарка 03.05.2019 | 15:15
Владимир Јанковић је Звездин пик за Евролигу!
Данима пошто је Црвена звезда вратила титулу шампиона Јадранске лиге у клупске витрине траје лицитирање са именима играча који би могли овог лета да дођу на Мали Калемегдан, а док се онај, навијачима вероватно најслађи период између две сезоне тек спрема, освануло је да је избор црвено-белих за Евролигу - Владимир Јанковић.

Дневни лист Информер тврди да је Јанковић први избор Милана Томића, али се не наводи да ли је дошло до првих контакта две стране. Јанковић се и прошле године доводио у везу са Црвеном звездом, али тада није дошло до сарадње. Момак са српским и грчким држављанством од ове сезоне наступа за грчког прволигаша Холаргос, где бележи просечно око 14 поена, шест скокова и три асистенције. Ипак, изван Евролиге је од 2016. године, када је напустио Панатинаикос. У последње три године наступао је за Валенсију, Арис и Андору, али нигде се није задржао дуже од годину дана.

Навијачи Црвене звезде памте Јанковића и као сина клупске легенде Бобана Јанковића. Пред сусрет црвено-белих и Панатинаикоса у Евролиги 2013. године Јанковић је од шампиона Јадранске лиге на поклон добио дрес с бројем "8", који је својевремено Бобан носио у Црвеној звезди, а и његов син Владокасније. 

С Панатинаикосом је у каријери освојио једну шампионску титулу у Грчкој, три национална Купа, а 2013. године био је учесник грчког Ол стара, као и члан најбоље петорке такмичења, уједно и играч који је највише напредовао.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар