Ко из једне иде у другу крајност?

- Све што је јуче у Анкари потписано, потписано је захваљујући упорном и одговорном раду Мирка Шаровића. А можете ли помислити како би се Шаровић провео у режимском медијском простору да је којим случајем посјетио Анкару и поздравио турску војску на њиховом језику. Или рецимо Мектић", казао је Говедарица, наводећи да Додику није проблем да из једне крајности иде у другу ако му то тренутно доноси корист.

Република Српска 03.05.2019 | 13:42
Ко из једне иде у другу крајност?
Коментаришући јучерашњу посјету Турској чланова предсједништва БиХ, предсједавајућег Милорада Додика и бошњачког члана Шефика Џаферовића, предсједник СДС Вукота Говедарица је рекао да Додику није проблем да из једне крајности иде у другу ако му то тренутно доноси корист или у колико му све то лично годи.

"Колико могу да се сјетим, то је тај Џаферовић о коме су Додик и остали додичићи протекле четири године причали да је ратни злочинац и упорно захтјевали на његовој смјени у Парламенту БиХ а нама спочитавали да смо слуге СДА. То је тај исти Ердоган коме је некада Додик поручивао како Срби памте Турке по проливеној крви, користећи прилику да га у другим коментарима исмијава. То је тај исти Додик за кога не важи она стара мудрост у добру се не понеси, а у лошем не понизи", казао је Говедарица у интервјуу порталу Инсајдер.

Говедарица наглашава да све што је јуче у Анкари потписано је захваљујући упорном и одговорном раду Мирка Шаровића, министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ.

"А можете ли помислити како би се Шаровић провео у режимском медијском простору да је којим случајем посјетио Анкару и поздравио турску војску на њиховом језику. Или рецимо Мектић.

Осврћући се на недавни самит у Берлину, гдје је БиХ представљао предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, а не чланови Предсједништва БиХ, Говедарица је рекао да је врло јасна порука у којој не може бити нити једног грама случајности или превида.

"Ко зна шта ће се све издешавати до јесени, и није пука случајност био позив Звиздићу и истовремено игнорисање Џаферовића који је Изетбеговићев пулен и Додика који је само свој. Врло јасна порука у којој не може бити нити једног грама случајности или превида. Њемачка канцеларка и француски предсједник нису имали намјеру да овај пут уваже Изетбеговића и Додика а нека се они запитају зашто је то тако. Све вријеме истичем да су Додик и Изетбеговић највећи проблем БиХ и да су нанијели највећу штету Србима и Бошњацима. Сада то евидентно виде и водећи европски званичници", поручио је Говедарица.

Говорећи о формирању Савјета министара БиХ, Говедарица упозорава да је Додик спреман за још једну велеиздају српских интереса када је у питању пут БиХ у НАТО.

"Бакир Изетбеговић каже да ће СДА наћи начин да заједно са својим партнерима активира МАП док паралелно са њим лидер ХДЗ већ пар дана понавља како ће Савјет министара бити формиран за 15 дана. Лидер СНСД ћути али је успио благо констатовати да Влада РС подржава сарадњу БиХ и НАТО", казао је Говедарица, додајући да актуелни министар одбране БиХ, по овом сценарију, треба да потпише МАП-ов годишњи програм и експресно га пошаље у Брисел.

"План идеалним прави и чињеница да је Додик раније повукао Јеринића (Бориса) са мјеста замјеника министра одбране тако да ће ХДЗ и СДА тај план у министарству одбране обавити без веће сметње. Изетбеговић ће се по обављеном послу захвалити свом партнеру Човићу а Додик ће се пробудити из свог „патриотског“ сна и оптужити СДС и ПДП да ништа нису урадили да проблем спријече. Ево сада најављујем и упозоравам, уколико су спремни да буду толико политички дрски и безобзирни, сазваћу истог момента хитну сједницу Главног одбора и видјећете какве ћемо одлуке донијети, а ако СНСД пређе преко свега и формира Савјет министара са СДА и ХДЗ то ће бити потврда да је Додик учествовао, послије предаје архивске грађе из Јасеновца Хрватима у другој велеиздаји интереса Републике Српске и Републике Србије", казао је Говедарица.

Одговарајући на питање у вези безбједносне ситуације у Републици Српској, Говедарица је рекао да убиство угледног бањалучког привредника Славише Крунића је шесто мистериозно убиство које се десило у последњој години у Републици Српској.

"То је такође треће убиство у последњих десет мјесеци гдје цех стања у друштву својом главом плаћа угледан привредник који запошљава велики број радника. Не могу а да не примијетим да нико из Владе, а знам да тамо има министара који су лично познавали Славишу Крунића, који је запошљавао близу 2000 радника, није отишао на комеморацију нити на сахрану том човјеку. Да ли је то случајност или можда порука", казао је Говедарица.

Нажалост, каже он, свједоци смо и свирепог убиства Давида Драгичевића које се жели прикрити од првог дана.

"С друге стране постоје привилеговани билдери који све редом шамарају и тјерају страх у кости људима а у својој бахатости осјећају се заштићеним од стране власти. Али како се чудити тим снагаторима када је прије пар година и министар унутрашњих послова имао сличне догодовштине гдје је тукући младића урлао како ће му други пут забити крамп у груди. Предмет је имао и судски епилог али ето, само је застарио и ништа се није послије тога значајно догодило. Локални момчићи који мисле да су им родитељи уважени у водећој странци туку дјевојке и силију, други машу са пиштољима по јавним мјестима док је полицији незгодно да им се замјерају. То је наша отужна оцјена безбједности.", казао је Говедарица.



БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

е мојј Вукота

03.05.2019 11:53

Све видјено све знамо али ста ви као опозиција подузимате сем сто из дана у дануказујете и поново отварате исте ране којима јос мало неце бити ни крви.Кад се треба ставити тацка на сву ту бахатост вас додик превесла и измисли било какав проблем да би вас поново навукао на танак лед и уцуткао. Пробудите се нису интереси РС које додик наводи да су вец да станете уз народ по цијену зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суки

03.05.2019 12:23

А ста да уради опозиција кад је овај народ несретан и јадан и прода се за 50км?Коме вјеровати?Ником

Name

Милан

03.05.2019 12:25

Сиротињом се најлакше влада! Додик то одлично зна!!!

Name

КСС

03.05.2019 13:39

Па шта више очекујете од опозиције на све указује али нема ко да чује.Ви би хтјели да се потегне оружје и гдје смо онда.Што не поразиште гласовима на изборима Додика ?

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

03.05.2019 19:21

КАД ПОЦНУ КАСНИТИ ПЛАТЕ ОНИМА НА БУДЈЕТУ ДЕСИЦЕ СЕ УЛИЦА АЛИ И ТАДА ЦЕ БИТИ КАСНО ДОЦИ ЦЕ НОВИ ДОДОЦИ И КУМОВИ

Name

Никола

03.05.2019 12:00

Код њега (Додика) је све обрнуто,он се у добру понесе и руга коме стигне,а у злу се понизи и лиже под језичином као лопата...тај нема ни "љ" од људскости!? Нечовјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАНЕ

03.05.2019 12:18

Превисе сви паметујете изведите народ и борце на улицу ,За паметовање имате муда а за улицу немате,Овоме само народ мозе стати у крај,,,

Name

Милан

03.05.2019 12:47

Који народ и које борце када вец 20 година свој глас дају Милокраду.Нека сами изадју ,не треба нима нико да их води.

Name

Ре Мане

03.05.2019 13:01

И то да пожури док ови не усвоје закон по којем ти полицајац може ишчупат' кључну кост ако немаш значку снсдеа.

Name

Ре

03.05.2019 14:13

Ма не смије опозиција да организује протесте од Лукача. Знају да је он муњен и на све спреман, а они немају м*да да се томе супротставе. Очекују да народ подметне ледја да би они дошли на власт, умјесто да они "поведу коло".

Name

Док Холидеј

03.05.2019 14:30

за 1,5 км повисице пензија они ће гласати и хвалити милу на сва звона пред изборе по паштета и то је то . Могу владати 100год кад је јефтино.

Name

ре Никола

03.05.2019 14:32

Заиста поставља се питање °који народ и који борци?° Зар није било логицно да се оног момента кад је Вукота први пут изговорио име устаског сатника Пеје Марица па за то добио казну од 5000 км због бајаги говора мрзње од ЦИК а подигне и народ и БОРС са безусловним и безоколисавајуцим до у најситније детаље то расвијетли? Ста се десило? Десило се да је Краина изабрала Вукоту, а наводно његова родна Херцеговина га издала , сто ми је мало па теско да повјерујем.

Name

рибар

03.05.2019 14:19

Добрих пар порука Вукоте, можда је једна порука требала бити другачије речена, Све у свему, тако треба да се понаша лидер снажне опозиционе српске партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дафна

03.05.2019 14:33

Па нормално кад је Рудоњи најлаксе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.05.2019 14:33

Додик је алави опортуниста. Његов мото је циљ оправдава средства и спреман је на том путу све реци и уцинити само да је он главни. Људе из СзП-а је нападао за оно сто он сад ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.05.2019 16:50

Вукота, народ на улице и руси багру !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.05.2019 17:44

Дај одјеби више са шупљом причом народ је гладан чобане РС.

Name

Перо

03.05.2019 18:37

Са примитивцима не водим дијалог !

Name

Гг

03.05.2019 19:19

Нема нам спаса

ОДГОВОРИТЕ