Балотели се јавио да објасни...

Зашто је Меси бољи од Роналда? Контроверзни Италијан каже да је ово поређење као са Марадоном и Пелеом. . .

Фудбал 03.05.2019 | 11:00
Балотели се јавио да објасни...
Марио Балотели је прексиноћ у свом стилу подигао прашину када је на друштвеној мрежи Инстаграм поручио да више не би требало поредити Леа Месија и Кристијана Роналда.

Италијан је толико био одушевљен Месијевом игром против Ливерпула да га назвао феноменом уз провокативну поруку:

„За љубав фудбала, молим вас престаните да га поредите са Јувентусовим бројем 7“.

Наравно да су фанови и љубитељи Кристијана Роналда полудели због овога, па је Балотели хладне главе данас понудио и објашњење.

„Дођу људи и причају ми како немам појма шта говорим... Овде се ради о двојици најбољих играча на свету, али нису исти. Ако причамо статистички, онда су исти. Ипак, остављам статситику новинарима јер то је као да поредите Пелеа и Марадону. Пеле је дао више голова од Марадоне. Али сваки пут када би Марадона додирнуо лопту, нешто би се дешавало“.

Балотели сматра да је Меси тежи играч за чување.

„Као неко ко је играо против обојице, морам да изнесем мишљење и кажем да је Меси посебан универзум. Срамота је колико је добар. Нема бољег. У смислу квалитета, он је изнад свих осталих. Ако бисте питали одбрамбене играча кога би волели да чувају - Роналда или Месија - убеђен сам да не би имали дилему. Меси и Роналдо су два феномена, али нису исти“.

Италијан истиче и да много поштује Роналда.

„Да нема Месија, Роналдо би био најбољи на свету. Имам много поштовања према њему и начину на који тренира. Задовољство је гледати га како игра и шта је успео да направи од свог тела. Роналдо додирне лопту три пута против Ателтика и постигне три гола. То је његова снага. Али Меси је јуче сам одлучио утакмицу против Ливерпула“, каже Балотели.

Меси или Роналдо? Вечна полемика...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар