Циклонска олуја разара Индију

Након велике операције евакуације око 800. 000 људи настањених у приобалним подручјима, екстремно јака циклонска олуја Фани је стигла и на копнени предио у држави Одисха, саопштили су из индијског метеоролошког завода (ИМД).

Свијет 03.05.2019 | 08:12
Циклонска олуја разара Индију
Олуја, за коју се вјерује да би могла разорити добар дио Индије и сусједног Бангладеша, а удари вјетра у појединим дијеловима Индије већ одавно су прешли брзину од 200 километара на сат.

Из ИМД-а су саопштили да ће олуја у пуном капацитету погодити копнени дио државе до 10 сати ујутро. Очекује се да ће Фани донијети врло јаке падавине, штету на некретнинама и усјевима те да ће увелико пореметити напајања електричном енергијом и да ће оштетити саобраћјајне и жељезничке мреже.

Локалне власти у савезној држави Одисха су око 24 сата прије доласка олује евакуисале више од милион људи који су живјели дуж индијске источне обале. Такође, у Одисхи су затворене школе и колеџи и затражено је од љекара и других здравствених радника да не одлазе на одмор до 15. маја. У овој држави очекују да ће 15 округа бити тешко погођено олујом Фани.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар