Пијачарска политика Милорада Додика

Ова посјета Турској ће бити изгледа упамћена само по поздраву који је Додик упутио турској војсци, изјавио је вечерас у емисији "Пулс" Младен Босић, бивши предсједник СДС-а.

Република Српска 02.05.2019 | 21:41
Пијачарска политика Милорада Додика
Босић каже да је евидентно да је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик за вријеме свог предсједовања у Предсједништву БиХ направио двије посјете које су изненађење. 

"Оно што ће бити упамћено за ових осам мјесеци мандата јесте да је посјетио папу и предсједника Турске.", казао је Босић, додајући:

"То су двије посјете које од њега нису очекиване. Прво да иде у Ватикан, неком ко је стајао пуним капацитетом иза Хрвата у БиХ за вријеме рата  а и послије, па онда посјета Турској која је недвосмислено била главна земља која је давала подршку Бошњацима у БиХ и за вријеме рата и данас". 

Према његовим ријечима, управо те двије земље, Ватикан и Турска, да буду мјеста гдје ће отићи Додик да тражи неку међународну афирмацију је посљедица ситуације у коју се сам довео.

"Запад га је произвео 1998. године, а сада му је очито окренуо леђа. Знате да није позван на Самит у Берлину, иако је предсједавајући Предсједништва БиХ, то је јасна порука била Додику да Запад можда чак и не рачуна на њега", сматра Босић. 

Он је убијеђен да су Додику посјету Ватикану обезбиједили Драган Човић и хрватска компонента ХДЗ-а БиХ, а да посјета Ердогану није могла проћи без одобравања Бакира Изетбеговића.  

"Какве је поруке послао Додик са та два гостовања, то је друга прича. Не знам шта је ишта значајно произашло са та два гостовања. Из Турске имамо поруке које су већ познате. Ништа ми ново нисмо добили". 

Босић сматра да је Додик наставио са својом политиком, коју мијења од ситуације до ситуације, водежи, како је рекао, пијачарске политике. 

"Да је неко рекао прије два мјесеца или прије избора да ће то бити сада политика Милорада Додика, мислим да му не бих ни ја повјеровао. Уопште, Додик је познат по томе да не држи много ни до својих изјава ни ријечи. Он је промијенио више пута своју позицију и причу.

На неки начин је и навикао гласачко тијело у Републици Српској да је он тај човјек који нема потребу да држи до досљедње политике. Ова посјета Турској ће изгледа бити упамћена само по поздраву који је Додик упутио турској војсци - мерхаба аскер", казао је Босић у емисији "Пулс" БН телевизије.

Коментаришући стање у СДС-у, Босић каже да је странка претрпјела значајне ударце у посљедње вријеме тиме што су поједини спавачи показали свој неморал и прешли у супарничке редове.

Према његовим ријечима, СДС се још увијек није ријешила нелојалних чланова, те да ће наредни кораци одлучити да ли ће СДС опстати.

“Прије свега морају показати јасан став да ли је то опозициона странка или је то нека врста власти, односно странка која се нуди властима да са њима сарађује. То би, по мом мишљењу било класично свођење странке на једну од Додикових привјесака. То је ниво странке Ненада Стевандића или других малих странака које су се нашле у том конгломерату власти коју Додик држи. То би био крај Српске демократске странке”, рекао је Босић.

Он јасно поручује да је у овом тренутку СДС потребна Републици Српској као јака опозиција.



БН ТВ  

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Господин

02.05.2019 19:47

Босиц је прави политицар. Наса опозиција је најбоља. Власт је добила изборе крадјом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

02.05.2019 20:03

СДС има неколицину умних људи и нажалост групицу додиковаца које у одсуству обрена петровића предводи цицко бјелица а прате га бабаљ,божовић,миличевић.Ови умни,паметни и СДС одани чланови због своје пристојности се повлаче пред примитивизмом ове цицкове групе.Надајмо се да ће памет превагнути

Name

А Млинисте

02.05.2019 20:35

Јел Ердоган платио И аутопут преко Млиниста.Дје су викендице.Ил је само купио папире ИРБ РС.

Name

Ре

02.05.2019 21:50

Додик се прије или касније сам по..ре на оно сто је икад рекао...ријец му вриједи колико и половна септицка јама.

Name

Шта рећи?!

03.05.2019 05:21

Помислио сам да је Миличевић одличан избор за СДС, али када сам чуо да га подржава Бијелица баш сам се разочарао.

Name

Борац рс

03.05.2019 06:28

Босићу ко је крив што сам као родољуб , патриота и СДС- овац од главе до пете годинама гласао за папке ( Тадић, Стевандић, Чавић, Драшковић, Ковачевић.......) Опаметио сам се .

Name

МЕХАБА ДОДИК

04.05.2019 13:41

Погледајте како Мерхаба Додик пјева: хттпс://yоуту.бе/Ф8д6ЛХБQЛВ8

Name

ре

05.05.2019 04:36

Кажеш Босићу незнаш да ли су те посјете ишта значајне за народ и РС, везе с везом немају и никаквог значаја, само што је нестало из буџета од задужених кредита пар стотина хиљада марака за разно разне поклоне својим истомишљеницима и остале приватне трошкове све то на штету од гладног и пропалог народа и бораца РС.

Name

Тотал Дамаге

02.05.2019 19:56

Додикова политика је његова властита игра која за сиру заједницу знаци пресипање из супљег у празно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.05.2019 21:24

Како год да гледамо ово су ипак позитивне ствари за све народе БиХ а и цијеле регије.

Name

ТОРРО

03.05.2019 10:00

НЕЈАКИ БОСИЋ ЈЕ СТВОРИО МИЛОРАДА СИЛНОГ... ТО ЈЕ ЧИЊЕНИЦА КОЈА СЕ НИКОМЕ ПА НИ МЕНИ НЕ СВИЂА, АЛИ ЈЕ НЕОБОРИВА... И ТА ЧИЊЕНИЦА НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА БОСИЋЕВИМ ЛИЧНИМ ПОШТЕЊЕМ КОЈЕ НИЈЕ УПИТНО. РЕЗУТАТ БОСИЋЕВЕ ПОЛИТИКЕ ЈЕ КАТАСТРОФАЛАН ЈЕР ЈЕ ЧИЊЕНИЦА И ДА ЈЕ ВЕЋИНА ЊЕГОВИХ СТРАНАЧКИХ САРАДНИКА, ШТО ТАЈНО ИЛИ ЈАВНО САРАЂИВАЛА СА ТАДА "НЕЈАКИМ" ДОДИКОМ И ЈАЧАЛИ ЊЕГОВУ ПОЛИТИЧКУ МОЋ, А НЕМУШТИ БОСИЋ ЈЕ НА ТО СВЕ ТО ОВАКО ЉУБОПИТЉИВО ГЛЕДАО... КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА ПОЛИТИКУ СТРАНКЕ ОРГАНИЗУЈУ И ВОДЕ СТРУЧЊАЦИ, А НЕ ПОЛИТИЧКИ АМАТЕРИ ПО ПРОФЕСИЈИ ЕЛЕТРИЧАРИ ИЛИ ДОКТОРИ МЕДИЦИНЕ

Name

Пантелија

03.05.2019 10:35

што мање будете писали и коментарисали о њему, мање це га бити

Name

Освит

02.05.2019 20:04

Госп Босицу проблем је сто не постоји битна разлика измеду политика СНСДа и СДСа.И једни и други упорно овај народ и земљу гурају у изолациоизам.Зато би се дало анализирати ко је промјенио странку Обрен Петровиц или Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

02.05.2019 20:41

Управо тако , то и јест проблем народ једноставно не види неку разлику.

Name

Фокус

03.05.2019 08:10

Хајмо онда за Станивуковица и пдп.Има ли разлике?Ма Додик је закон.

Name

РЕ,Освит

03.05.2019 11:27

Сто је истина истина је .

Name

Зоки

02.05.2019 20:04

Босицу ста има рузно у том поздраву који је Додик упутио турској војсци,ја ту невидим баш ништа што нас Србе вриједја;да је то учинио на енглеском језику то нам неби сметало.Ватикан стајао иза Хрвата у рату,Турска иза Бошњака,а иза нас Руси,Србија и Кина.и ту невидим баш ништа чудно,наш једини проблем што се ми Срби измедју себе неволимо,а то само из разлога власти и властити интереса.Нека нам је Бог на помоци,гледајуци у тудје двориште док у свом имамо хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

02.05.2019 21:05

Људи, који су се борили да се створи РС-а, који су дали за њу дијелове тијела, који су изгубили најмилије, логично да не воле дезертере, ратне прифитере и разне, лажне позере и продане душе, који су им се одавно натоварили на грбаче. Тако је више од 2 деценије, све је гадљиво и одвратно. А што се тиче Додикивог поздрава на рурском, глупо је, јер он то није био дужан знати изрећи, Турци нису ни очекивали. Ово је очигледно додворавање, али ради чега, неумјесно је...

Name

Ерор

02.05.2019 21:14

Е па неће бити. Тачно је да је Русија са РС-а била у том караказану. Руси и Кина су били на поиздаљој дистанци.

Name

Меха

02.05.2019 21:26

Бас тако

Name

Ре

03.05.2019 05:54

Не схватас -рузно је све од цовјека који је унистио Рс,који нема свој идентиет,проводи неку силу и памет,коме се не вјерује ниста,јер су то само лази,пријетње увреде.Поздрав од неког другог би био сасвим ок.Пиздрав од србина,а у ствари хрвата,који не воли муслимане,је у ствари смијесно -цовјека висе нико не сматра озбиљно.Он се не зна понасати,он не зна цак ни ходати,погледајте снимке....јао...бламазе..

Name

Здраво, здраво

03.05.2019 05:54

Ти се баш правиш да не разумијеш и стално пишеш шта има лоше у поздраву, шта хоћемо, шта претерујемо. Нема ништа лоше у поздраву већ у ономе ко поздравља, због тога што смо све и свашта чули из уста тог говорника против оних код којих иде. Сви су плаћеници, тајне службе, издајице када одлазе на састанке у Сарајево, а камоли изван граница БиХ. Питам ја тебе шта је он онда по својим ријечима?!

Name

Метузалем у СДСу

03.05.2019 06:08

Можете ли ви разумјети да сам ја и данас моја унука одрасле без својих дедова које су муслимани и хрвати 1941 и 1995 убили.Смета ми што муљарош олако од Србина постаје турчин,за коју издају је окривљивао друге.

Name

Добра ћуд

03.05.2019 06:58

За метузалем!!! Ствар је у човјеку који једно прича, пљује по овима, онима, сви су издајице, све тајне службе, а он њима ходи. Били смо дјеца када се рат као идеја прихватио у народу од наших потитичара! Ја дијете родитеља различитих вјероисповјести пишем ти и кажем да нико никога не треба мрзити, имали смо губитака у породици на све три стране! Мислим да би било боље да се људи окрену једни другима, злочини се дешавају у рату, па мућните главом својом када пожелите рат! НЕ и НЕ НАСИЉУ, ЗЛУ РАТА, ПА НЕЋЕ БИТИ УБИЈЕНИХ И СТРАДАЛИХ! Не учите дјецу да мрзе другог само зато што је другачији и биће промјене, макар за дјецу наших унука! Што данас посијеш, сутра жањеш, знај то!

Name

Капа доље!

02.05.2019 20:24

Људи моји, можете га вољети или невољети, али овај човјек зрачи поштењем и одлучношћу. Да ли је могуће наговорити га да поново узме кајасе Српске демократске странке. Његова непоколебљива енергија и одлучно НЕ режиму су пажње вриједни и заслужују дубоки наклон. Капа доље Босићу за све вечерас речено и неречено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дједа

02.05.2019 22:27

Па Додик и јесте испекао занат на пијаци Превара обмане крадја

Name

Милан

03.05.2019 04:43

Ја сам мислио да це у васем коментару бити несто поуцно сто це СДС врацати на стазе старе славе. Али оцито вас коментар је усмјерен да СДС сто висе пропадне јер цим мозете хвалити некога ко је одвео СДС до ивице амбиса не мозе се онда отети утиску да вам је зеља да оваквим хваљењем јос висе гуркате овакве људе јос брзе одведу СДС у провалију.

Name

Ре Капа Доље

03.05.2019 07:41

Тацно! Био и остао господин и високи интелектуалац. Цврстог карактера и принципијелан. Наставак такве политике је гдин Говедарица.

Name

Активиста

02.05.2019 21:15

Честит,радан и искрен човјек.Све је то узалуд када поједини општински одбори раде по принципу једноумља,као на прим: Зворник,па и цала регија Бирач зна се на кога се мисли.Бијељина Соколац,Источно Сарајево.А све из личнога интереса ,тако да су никакве прилике да се ствари у СДСу промене.велика жалост и штета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Славиша

02.05.2019 21:33

Вукота и само Вукота. Миличевић је нула од човјека, имао је среће што му је Богданић био противкандидат, Теслићани су бирали између два зла па су изабрали мало мање. Човјек који своју жену постави да буде директор Дома здравља, шуру да му буде савјетник, женину родицу да води актив жена, шура шеф изборног штаба, партију подредио само свом личном интересу, такав не може добро доњети СДС. Ако мислимо добро странци једини прави избор је Вукота или Шаровић. Милан би приватизова странку и само гледао како са те позиције да сакрије лоповлук који је на локалу радијо. Човјек је предсједник главног одбора а био је и шеф изборног штаба СДС и шта је то за време свога мандата урадио, ништа, продавао маглу, а за време владавине и улеска у власти СДС на ниво БиХ, Миличевић из Теслића није запослио нити једнога члана, њега нико не интересује, он нема друга у Теслићу распитајте се мало, Теслић има близу 45.000 бирача, кад о своме одбору није водио рачуна, како ће о цијеломе СДС. Од 9 одборника 5 га је напустило и трећина ОО, па није ваљда да су сви ти директори, одборници и чланови папци и издајице има ли ту ичега до њега- Милана и његове кућне политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тит

03.05.2019 03:33

И прије три године си знао ко је Милован Бјелица па ниси ниста предузимао. Јос увијек није касно да се пета колона на целу са Бјелицом одстрани из стрснке. Вукота је рјесење. Милицевиц је петоколонас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

03.05.2019 03:42

Реално гледајуци у Републици Српској не постоји странка грађанског типа. Све се своди на фабриковани стах народа од другог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ацо

03.05.2019 06:29

СНСД би по статуту требала бити грађанска странка али није, у почетку је то било донекле касније је Додик окренуо на националистичку карту. СНСД је давно избачена из међународне удруге социјал демократа. Они имају црвену заставу, на застави немају ништа национално, у називу странке немају националну одредницу али ипак снсд је далеко ог грађанског концепта, примјера је безброј. Сам Додик је увидио да његово бирачко тијело "пада" на националистичку реторику, популизам и пљување по БиХ а данас тај исти Додик буде примљен у Турској као највећи државник те исте БиХ, није ми само јасно како на то гледају они који су му давали глас када је бацао заставу БиХ са стола. Босић је добро рекао, Додикова политика је пијачарска и врло неозбиљна.

Name

@Роки

03.05.2019 04:43

Купљени Додикови људи су пред изборе илегалци - кртице а послије избора СНСД ови хероји и добијају високе функције у власти. Љигавци нас воде зато нам је овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

03.05.2019 05:29

Само се дистанцирати од издајица! Мозда неце одмах бити боља ситуација, али то вам је прилика да доведете млад, сколован и способан кадар у странку која би могла много дати Р. Српској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Си луд?

03.05.2019 06:51

Нема овдје висе људи да се направи било ста. Радја се цца 9.000 беба годисње. То ти је 700.000 становника, ппд условом да сви истану. Сто је нералано. Најбољи одлазе, и остаје олош. И ста цес

Name

Нико није луд

03.05.2019 07:33

Остаје олош?! Шта је по теби олош?! Ти, ја?! Ја нисам олош, ето не сматрам се олошем! Најбољи остају, они се не предају! Ови који одлазе су великим дијелом научени да окрећу леђа када некоме треба помоћ, тако и у овом случају раде. Научено окренути леђа јер их се не тиче како ће се и шта ће се дешавати! Грозим се тих себичлука, буђави мишљења само о себи и свом! Брину за своју будућност, боље речено гуз... желе живот, надају се бољем сутра, све разумијем! Али и ја то желим, а ипак не идем одавде. Остаје подијељени народ.

Name

јадранко

03.05.2019 06:19

Хвата се за сламку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.05.2019 07:26

Опозиција је досла у позицију да се прилагодјава Додику који оцигледно феноменално балансира неби ли спасао сам себе умјесто да буде лидер са новим идејама. Са друге стране, СДС не мозе да дрзи лекције док им је неких ликова у странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Германy

03.05.2019 08:07

Додиг је преварант, везе нема са дипломатијом,страни језик не зна,ста он зна,лагати,претити,красти,видјели смо у каквом друштву,он се слика,највеци убице,лопови,костица онај смрад,њему је друство, Ангела Меркел са таквим цовјеком да сарадјује,олос,

Name

Дм

03.05.2019 09:58

Откад је свијета И вијека неко је владао свијетом.То је сад Америка па било неком право или криво.Против њих смо били од 90.тих.(наси политицари) Изгубили смо рат И сад нам се десава то сто се десава.То исто раде И садасњи назовимо их политицари И нама неце бити боље док се не вратимо релности, а емоције оставимо по страни.

Name

Миромо

03.05.2019 09:17

Стеанка за похвалу оно што каже Г. Босић јесте тако мало чишчења и ок.Незнам како су мији јужњаци тако луди да су дали глас Доди и пристају за њим да их вуче за нос .Опљачкао уништио и оно мало што је било ШЕРИФ из ЛАКТАША

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тралалала

03.05.2019 12:06

Готово је, овдје се ништа промјнити не може. Метастазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаца

03.05.2019 20:47

јебовас Ердоган тражите помоћ од турћина оње дошо у сред Бања луке и реко да додик скине српске заставе зашто невиср Бошњачка нетреба србима помоћ од турака

ОДГОВОРИТЕ