Ајакс руши трансфер рекорд!

Реалу понуђено 20. 000. 000 евра! Копљаници спремни за највећи трансфер у историји холандског фудбала!

Фудбал 03.05.2019 | 09:00
Ајакс руши трансфер рекорд!
Ајакс игра чудесну сезону изнад свих лимита и напада титулу првака Европе, али гледа и у будућност.

Неминовност је да ће се ова генерација распасти на крају сезоне. У којој мери, одлучиће управа Ајакса. Зна се да је Френки де Јонг већ продат Барселони, али и да Матијс де Лихт сигурно напушта клуб на лето јер постоји огромно интересовање за њега. Понуде ће стићи и за Таљафика, Зијеха, Нереса, Ван де Бека,Тадића, Онану, али управа клуба неће продати све своје звезде. Ипак, неке замене су неопходне.

Зато Ајакс већ ради на довођењу појачања за следећу сезону, а спремна је понуда за најскупље –Мартина Едегарда.  

Ајакс је спремио 20.000.000 евра за норвешког везоисту који је под уговором са Реал Мадридом, а ове сезоне с успехом игра на позајмици у Витесеу. Врло је вероватно да ће Мадриђани прихватити ту понуду и да ће Ајакс направити највећи трансфер у историји клуба, али и холандског фудбала. Већ 11 година рекорд држи Ајаксова куповина Миралема Сулејманија из Херенвена за 16.250.000 евра, Едегард би требало да сруши тај рекорд.

Ајакс је уверен да ће Норвежанин у већем клубу показати сав потенцијал и да ће бити велико појачање. Норвежанин је скренуо пажњу на себе још пре шест година као чудо од детета играјући за Стремгодсет. Купио га је Реал као 17-годишњака за 3.000.000 евра и две и по сезоне га калио у Б тиму. Потом је позајмљен Херенвену на годину и по, да би прошлог лета отишао у Витесе на једногодишњу позајмицу и тамо је експлодирао. На 33 меча је постигао осам голова и забележио девет асистенцију убедивши Ајакс да је право појачање за њих.

Проблем је што Реал не жели потпуно да се одрекне Норвежанина. Мадриђани хоће да убаце повратну клаузулу као што су раније радили са својим младим играчима (Карвахал, Мората, Лукас Васкез, Маријано Дијас...) и да имају право прече куповине у будућности. Ајакс је среман и на то, али да клаузула важи тек од 2021. године. Ајакс жели да Едегард игра макар две сезоне за њих, а да тек после тога Реал може да га врати по истој или већој цени.

Подсетимо, Ајакс је већ за 12.500.000 евра купио од Стандарда румунског везисту Развана Марина као замену за Де Јонга. Купљен је и талентовани 18-годишњи штопер Кик Пјери из Херенвена за 6.000.000 евра као замена за Де Лихта, а потписан је и 19-годишњи голман Кјел Шерпен из Емена.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар