Федерер о успјеху Рафе, Новака и Ендија...

Нису свесни успеха! Швајцарски тенисер, Роџер Федерер, причао о је периоду своје доминације, као и тренуцима када су Рафаел Надал, Новак Ђоковић и Енди Мари све освајали.

Тенис 02.05.2019 | 21:45
Федерер о успјеху Рафе, Новака и Ендија...
Федерер је средином прошле деценије био незаустављив и како каже "медији су имали погрешан став".

"Годинама су људи били у шоку када бих ја изгубио сет, и новинари су ми постављали питања као да не смем да изгубим меч. Улазак у финале и полуфинали би се сматрало лошим резултатом, док би четвртфинале било као да сам испао у првом колу", рекао је Федерер за "Ле Монде" и додао:

"Постало је екстремно, људи нису били 'чисти'. Некада сам био фрустриран чињеницом да резултати нису били довољно вредновани".

Швајцарац се потом осврнуо и на период када су Надал, Ђоковић и Мари преузели његов трон.

"Надал, Ђоковић и Мари су кренули да освајају све турнире и медији су мислили да је то нормално. Али, то није нормално. Оно што су они урадили је сјајно и нисам сигуран да су сви свесни тог успеха".

На питање о освајању Ролан Гароса 2009. године, Федерер је рекао следеће: "Никада нисам мислио да ћу освојити, а био сам изнервиран што сам много пута био близу. 2008. године сам изгубио 6-1, 6-2, 6-0, али сам се следеће године вратио у Париз и освојио титулу, због чега сам веома поносан".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар