Новак: Понекад се питам...

. . . да ли да се укључим у политику?! "Не желим да се ограничим само на своју земљу, да волим само њу, а да мрзим остале", поручио је најбољи тенисер планете Новак Ђоковић.

Тенис 02.05.2019 | 15:00
Новак: Понекад се питам...
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да увек покушава да представи Србију у најбољем могућем светлу и да се понекад пита да ли треба да се укључи у политику или ствари у тенису које нису само у вези са игром.

Притом је вероватно највише мислио на проблеме и права тенисера, пошто је председник савета играча, али и на опште потешкоће људи у свету...

"Све што радим, радим савесно и одговорно. Целог себе улажем у то. Не знам да радим ствари на пола. Увек покушавам да помогнем и да представим своју државу на најбољи начин. Када сретнем људе у Србији, ја разговарам са њима, али не желим да се ограничим само на своју земљу, да волим само њу, а да мрзим остале", рекао је Ђоковић за Екип.

Српски тенисер говорио је и да жели мир у свету, а на питање да ли је његово словенско порекло утицало на карактер, истакао је да сви ми имамо генетску меморију.

"Постоје разлози због чега смо рођени на неком месту у неко време. Моји корени су утицали на мој развој и тенис. Растао сам током рата, под бомбама. Морао сам да се борим два пута да бих устао. На крају, срећан сам што сам доживео сва та искуства. То не бих рекао у то време, било је одвратно", закључио је Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Носле сви те воле

02.05.2019 14:24

Драги и поштени Ноле, немој ни случајно да се укључујеш у политику. То није за тебе.Ти си исувише поштен, реалан и објективан човјек.Присјети се само изреке "политика је курва" и све ће ти бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ