Протести: Полиција бацила сузавац

Француска полиција испалила је сузавац према маскираним демонстрантима у центру Париза након што се више хиљада људи окупило на улицама пријестонице и осталих градова ради протеста због политике предсједника Емануела Макрона.  

Свијет 01.05.2019 | 14:27
Протести: Полиција бацила сузавац
Раднички синдикати и “жути прслуци” изашли су на улице широм Француске неколико дана након што је Макрон изнио разне приједлоге, укључујући смањење пореза.

Полиција је испалила сузавац како би растјерала групу маскираних демонстраната који су се окупили испред учесника традиционалног марша поводом 1. маја.

Неколико демонстраната са капуљачама или у жутим прслуцима бацало је разне предмете на полицију. 

Француска полиција јуче је упозорила на могућност сукоба са анархистима из крајње деснице након што су путем друштвених медија позиви упућени екстремистима из групације “Црни блок” да изађу на улице.

Власти су изразиле очекивања да ће се око 2.000 екстремиста из “Црног блока” из разних дијелова Фрацуске и Европе појавити на маргинама традиционалних митинга поводом 1. маја.

Полиција је саопштила да је од јутрос ухапшено 88 особа.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пендула

01.05.2019 16:25

Париз гори а код нас се уватили ростиља јбг кад нам је супер овако .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

01.05.2019 20:35

Ако ти је до гријања идуце суботе скокни до Париза нико ти небрани.

Name

Рашо

02.05.2019 06:56

Благо нашој власти и послодавцима с оваквим, мирним и послушним радницима. Испаде да је код нас по питања радничких права мед и млијеко.

ОДГОВОРИТЕ