Излиле се ријеке, потоци у Лукавцу

Општински штаб Цивилне заштите Лукавац прогласио је данас стање природне несреће због изливања ријека, потока и локалних водотока, који су проузроковали плављење пољопривредног земљишта на подручју насеља Орховица, Турија, Пољице, Шикуље и Меденица.

Босна и Херцеговина 30.04.2019 | 15:28
Излиле се ријеке, потоци у Лукавцу
Екипе Цивилне заштите су на терену и пружају интервентну помоћ, док је најтеже стање у дијеловима насеља Пољице и Шикуље, гдје је вода однијела мост.

Кантонална управа цивилне заштите Тузла објавила је да је велика количина падавина у протекла 24 часа проузроковала пораст водостаја и водотока на подручју овог кантона. 

Ниво Спрече на мјерном мјесту Карановац код Грачанице средином дана износио је 322 центиметра, док се на 300 центиметара предузимају редовне мјере одбране од поплава.

На брани Хидроакумулационог језера Модрац ниво воде у 12.00 часова износио је 198,79 метара надморске висине, док је тачка прелива на 200 метара надморске висине.

На подручју општине Добој Исток сви водотоци су у порасту и на граници су изливања. За сада нема поплављених стамбених и инфраструктурних објеката.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар