Јирген Клоп одахнуо пред Барселону!

Није могао лепше вести да чује пред најтежи изазов ове сезоне.

Фудбал 01.05.2019 | 12:45
Јирген Клоп одахнуо пред Барселону!
Паралелно са молитвом да Манчестер сити "проспе бодове" у бар једној од преостале две утакмице Премијер лиге (Лестер или Брајтон), Јирген Клоп се молио и за здравље двојице важних играча који су му неопходни за сусрете са Барселоном.

Ово друго је, бар по извештајима из Енглеске, за сада упалило.

Бразилски фудбалери Роберто Фирмино и Фабињо одрадили су тренинг са екипом Ливерпула дан пред највећи изазов сезоне и гостовање на "Ноу Кампу", где би без њих двојице шансе "редса" биле драстично мање него што су сада, иако нису најзвучнија имена састава са "Енфилда".

Роберто Фирмино је од "нападачке тројке" коју чини са Манеом и Салахом - најмање конкретан, али је карика без које тај напад и пресинг механизми губе много.

С друге стране Фабињо се у најважнијим утакмицама сезоне до сада показао као савршен играч за систем Јиргена Клопа, пошто је одличним позиционирањем свео број контранапада ривала на минимум, што значи и мање посла за Вирџила ван Дајка и његове партнере у одбрани, док је након пресечених додавања знао и да "падне" гол у мрежи Ливерпуловог противника.

У њих двојицу, имају чему да се надају на стадиону Барсе који делује као идеалан полигон за развијање брзих контри, само ако домаћи буду грешили више него иначе...

Ове сезоне се може рећи да је одбрана "редса" на далеко вишем нивоу од бордо-плавих, посебно што је потпуно ван форме Самуел Умтити, па је много пута Блауграна потпуно наивно примала голове и од неупоредиво слабијих ривала.

Опет, у својим редовима имају Лионела Месија, вероватно најбољег фудбалера света у овом тренутку који ће бити прво име утакмице, ако све буде по плану Барселоне.

Јирген Клоп је после проласка у полуфинале Лиге шампиона казао да "неће одмах мислити о Месију", а видећемо да ли је довољно промислио у последње две недеље и колико га је усрећила чињеница да ће на њега моћи да мотри Фабињо.

Ливерпул има основ за оно што жели да уради, али да ли је то довољно?

Више ћемо знати већ после меча у среду (21.00) када се игра први меч ових ривала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар