Јокић: Животна форма? Не знам, могуће је!

Никола Јокић био је очигледно јако расположен и за причу по завршетку утакмице са Портландом.

Кошарка 30.04.2019 | 16:15
Јокић: Животна форма? Не знам, могуће је!
Денвер је у мечу број један у полуфиналној серији на Западу славио са 121:113, а Јокић је био најбољи на терену пошто је постигао 37 поена уз шест асистенција и девет скокова.

Никола се по завршетку дуела нашалио и са новинарима који нису стизали да запишу све што је рекао. Отуда је мало успорио, али је на крају све дошло на своје место.

Питали су га колико му је забавно играти у поређењу са мечевима у лигашком делу.

"Када утакмица дође, онда је забавно. Другачије је лигашког дела шампионата, али играње кошарке је увек забавно. Мени бар јесте", признао је Јокић.

Неизбежна питања била су и о хемији између њега и Џамала Марија.

"Могу ли сви ово да запишу сада, тако да не буде додатних питања о Џамалу и мени?", упитао је Никола и наставио.

"Играмо заиста добро заједно. Учимо један од другог како да се позиционирамо, како да постављамо блокове, видимо различите врсте одбрана и онда се прилагођавамо свему томе. Џамал је изузетан кошаркаш, такмичарски је настројен и волим то што ми је он саиграч. Јесте ли то записали?", насмејао се.

Тренер Мелоун је рекао да је Никола у плеј-офу урадио све што се од њега тражи, чак и у одбрану који су многи дефинисали као слабији део његове игре.

"У савременој кошарци је тешко зауставити неког. Кажем то јер играчи сада много времена посвећују индивидуалном усавршавању, много је ту сати рада, и сви су јако талентовани. Све што можете да урадите је да пробате да им отежате остваривање њихових намера", сматра Јокић.



"Читање" игре је једна од његових врлина.

"Мислим да могу да прочитам све, морам да знам шта ће да ураде. Сан Антонио игра на један, Портланд на сасвим други начин. Да, мислим да могу да прочитам каква је одбрана противника“.

Јокић је међу последњима стигао на прес, јер је остао на туширању дуже него што се очекивало. Питали су га је ли то традиција у Србији?

"Такав сам вам ја. После меча имам хладну купку и истезање. Волим предуго останем, шта да се ради", рекао је Јокић.

Коначно, која реч и о сјајној форми.

"Животна форма? Играо сам врло добро и крајем прошле сезоне, када смо везали седам или осам победа. Ово је плеј-оф, сада свако у тиму мора да да свој максимум. Да ли је ово најбоља кошарка коју сам икада играо, не знам. Можда и јесте", закључио је центар Денвера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар