Пројекат из Марсеља пред сломом!

Свлачионица буши Рудија Гарсију, газда кипти и поручује: Немојте да мислите да ћете тако лако побећи! Можда ће га Уефа ипак натерати да се предомисли?

Фудбал 30.04.2019 | 21:35
Пројекат из Марсеља пред сломом!
Френк Мекорт није могао очима да поверује. Само су Пари Сен Жермен и Монако овог лета уложили у тим више од америчког власника Олимпика. А ево га клуб из Марсеља, три кола пре краја сезоне, на петом месту на табели, без реалних шанси да се нада Лиги шампиона, док ни Лига Европе није сигурна, пошто је Сент Етјен пет бодова испред, док ће преко Куп такмичења на међународну сцену и Стразбур и Рен.

У Француској процењују да би у случају пласмана у нокаут фазу такмичења клуб Олимпикове величине и порекла, јер приходи од ТВ права зависе и од земље из које долазите, од Лиге шампиона зарадио око 60.000.000 евра! Отприлике онолико колико је ове сезоне потрошио на појачања. Од Лиге Европе би, под претпоставком да догура барем до осмине финала, узео неких 13.000.000 евра.

Овако, зебња над Велодромом. Баш пре месец и по дана откривено је да је Олимпик прошлог јуна био у минусу од 78.600.000 евра. Уефа је већ запретила казном пошто је Олимпик пребацио границу од 30.000.000 евра колико клуб сме да буде у минусу у периоду од три године. У том периоду у Марсељу су дуг продубили за 38.000.000 евра. Прихватили су одговорност и Уефа је била милостива казнивши их са 100.000 евра.

После овакве сезоне извесно је да се овог лета ништа неће поправити и да клуб очекује нова Уефина санкција. Ни то међутим није највећи проблем. Француски медији спекулишу да се добар део играча радује таквом сценарију, пошто би им у случају да Олимпик буде принуђен на распродају био олакшан пут да оду са Велодрома.

Многи то наводно желе, пошто више не могу очима да виде шефа струке Рудија Гарсију, а он и даље ужива подршку председника Жак-Анри Ероа. Газда Мекорт се у тај део не меша превише, оставља председнику да ради свој део посла. Међутим, неке ствари не може да прећути. На пример приметну равнодушност после пораза од Нанта. Част изузецима какви су рецимо Лукас Окампос, Хироки Сакаи или Валер Жермен, појединци као да су се обрадовали новом неуспеху знајући да ће то додатно ославити Гарсијин углед и можда убрзати одлазак на неку нову дестинацију.

С тим да Мекорт има шта да каже на ту тему. Екип преноси да је газда клуба као ретко кад после меча улетео у свлачионицу да одржи буквицу играчима.

“Немојте ни да помислите, макар и у сновима, да ћете отићи пре но што оправдате реноме овог клуба. Могу и да никог не пустим да оде“, загрмео је Мекорт.

Само што је питање може ли заиста? Уефа прети. Навијачи већ дуго траже оставке Ероа и Гарсије. А играчи се, бар неки од њих, иронично смеју и пред новинарима у микс зони.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар