Бореновић посјетио мигрантске центре

Предсједник Партије демократског прогреса и посланик у Парламенту БиХ Бранислав Бореновић посјетио је, заједно са групом парламентараца, мигрантске центре Бира, Мирал и Седра у Бихаћу, Великој Кладуши и Цазину.

Република Српска 30.04.2019 | 12:32
Бореновић посјетио мигрантске центре
Током посјете Бореновић је разговарао са премијером и министрима у Влади Унско-санског кантона, градоначелником Бихаћа, службеницима Службе за послове са странцима БиХ те представницима међународних организација које се баве мигрантском кризом, као што је ИОМ и Саве тхе цхилдрен и Црвени крст.



„Ситуација је веома сложена и само директно на терену, без предрасуда, током посјета овим центрима, можемо јасно да видимо право стање. Видимо да се представници Унско-санског кантона и међународних организација коректно и професионално, у складу са својим могућностима, односе према мигрантима којима је обезбијеђен кров над главом и најосновнији услови за живот. Неопходно је да сви нивои власти у БиХ уложе напоре и координишу активности са европским институцијама како би се лакше управљало мигранстском кризом, која има директан утицај на животе људи који бораве у овим центрима, али и на БиХ у цјелини“, рекао је Бореновић и додао:

“Јасно је да нико од ових људи нема намјеру остајати у БиХ већ желе да приђу што ближе граници и да дођу у своје крајње одредиште, а то су земље ЕУ”.



У парламентарној групи која је у посјети Унско-санском кантону су, поред Бореновића, Аида Баручија из Независног блока, Едита Ђапо из СББ-а, Шемсудим Мехмедовић из СДА, Лазар Продановић из СНСД-а, те Јасмин Емрић из А-СДА, који је, заједно са премијером Мустафом Ружнићем и министром унутрашњих послова УСК Нермином Кљајићем, домаћин парламентарној групи.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дијана

30.04.2019 11:29

Добар и хуман потез Бореновицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

30.04.2019 11:29

Има Бореновић осјећај за људскост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија

30.04.2019 13:52

Бореновић је људина.

ОДГОВОРИТЕ