Какво нас вријеме очекује

У Републици Српској ће цијела седмица бити кишовита, а у недјељу, 5. маја, јутарња температура ваздуха биће испод просјека за ово доба године, од два до шет степени Целзијусових, а на планинама око нуле, речено је Срни у републичком Хидрометеоролошком заводу.

Република Српска 30.04.2019 | 12:23
Какво нас вријеме очекује
Дежурни синоптичар Божидар Перовановић рекао је да ће сутра бити промјенљиво и нестабило, са могућношћу пљускова, углавном на истоку Српске, док ће на сјеверозападу и дијелу сјевера бити претежно ведро.

Минимална температура ваздуха износиће од три до 10 степени Целзијусових, а највиша дневна од осам до 16, на југу и сјеверу и до 20 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, западни и сјеверозападни.

Перовановић наводи да ће у четвртак, 2. маја, ујутро бити промјенљиво облачно и у већини крајева суво, а краткотрајна слаба киша могућа је само на крајњем сјеверу уз ријеку Саву.

Минимална температура износиће од шест до 12, на планинама око два степена, а највиша дневна од 15 до 22, на планинама око 11 степени Целзијусових.

Према његовим ријечима, у петак, 3. маја, ујутро је слаба киша могућа дијелом на сјеверу, а нестабилно ће бити и током дана, те се касно послије подне на сјеверу очекују пљускови.

Минимална температура биће од четири до 12 степени, а највиша дневна од 16 до 22 степена Целзијусова.

Перовановић каже да ће у суботу, 4. маја, јутро бити мало до умјерено облачно, на сјеверозападу са слабом кишом, а у Херцеговини ведро.

"Током дана стиже наоблачење на сјеверну половину земље са запада које ће условити кишу, а понегдје и пљускове", навео је Перовановић.

Он је додао да ће се падавине послије подне проширити и на источне крајеве Српске, а предвече и на Херцеговину, па ће у ноћи на недјељу бити кишовито.

Минимална температура у суботу ће бити од пет до 12 степени, а највиша дневна од 16 до 23 степена Целзијусова.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар