ЛШ - Тадић: Ајаксу није важно ко је противник!

Ас "копљаника" најавио је игру на гол више у Лондону против Тотенхема.

Фудбал 30.04.2019 | 14:00
ЛШ - Тадић: Ајаксу није важно ко је противник!
Многи љубитељи фудбала су након жреба очекивали да у првом полуфиналном пару Лиге шампиона гледају Манчестер сити и Јувентус, али су Тотенхем (1:0, 3:4) и Ајакс (1:1, 2:1) направили изненађења и дошли у позицију да се боре за место у великом финалу.

Летос се такав домет нарочито није могао очекивати од Ајакса, који је почео такмичење још у другом колу квалификација, а у "нокаут" фази пре Јувентуса морао да се састане и са браниоцем трона, Реал Мадридом.

Ипак, Душан Тадић и његови већином млади саиграчи постали су прави хит, срушивши два велика фаворита заредом.

После свега, Тотенхем им дође као ривал кога би требало најмање да се плаше, посебно што "певци" показују умор у финишу напорне сезоне (за викенд су изгубили код куће од Вест Хема 0:1) и у уторак од 21 час (Арена спорт 1) неће моћи да рачунају на повређеног Харија Кејна и суспендованог Сон Хјунг Мина.

"Ајаксу није важно ко је противник. Играћемо нашу игру. Са тим приступом смо ишли на сва гостовања, зато смо и дошли до резултата", рекао је Тадић за "Спортски журнал" пред пут из Амстердама за Лондон.

До сада су "копљаници" прве мечеве играли на свом стадиону и питање проласка решавали у гостима. Сада је обрнуто.

"Играћемо висок пресинг, као и до сада. Покушаћемо да доминирамо у поседу. Биће тешко успоставити такву игру против тима из Премијер лиге, али Ајакс само тако зна да игра".

Бољи након 180 (или 210) минута овог дуела, у финалу 1. јуна ће се састати са Барселоном или Ливерпулом, који свој први меч играју у среду на "Ноу Кампу".

"Свима су нам сада порасле амбиције. Пут до финала Лиге шампиона је тежак, али верујемо да можемо", поручио је Тадић, који је у изјави британским медијима открио да му је победу над Јувентусом честитао најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

"Било би лепо да се Ајакс пласира у финале, па да Новак дође да нас гледа".

Предуслов за то био би да Ноле рано буде елиминисан са Ролан Гароса, већ у првом или другом колу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар