Чудновати случај Томаса Тухела...

Повишица од 2. 500. 000 док мач виси над главом! ПСЖ пожурио као у случају Лорана Блана. Али ни тада није превише марио за новац. . . .

Фудбал 30.04.2019 | 13:15
Чудновати случај Томаса Тухела...
Дуги дани на Парку принчева. Пари Сен Жермен последње недеље сезоне траћи у потпуној апатији. Одбрана титуле у Лиги 1 није ни била под знаком питања, али надали су се Свеци да ће ове дане трошити у Лиги шампиона, са пехаром Купа у џепу. Уместо тога само један новитете у трофејној витрини и бројне недоумице за Томаса Тухела пред бурно лето. Занимљиво је међутим то што ће упркос свим тим резултатским сломовима бити бурно само за играче, Тухел мирно спава, бар на папиру.

Екип наиме пише да је руководство клуба још у марту продужила уговор са немачким стратегом и то уз повишицу за 5.000.000 евра годишње на чак 7.500.000 илити 625.000 месечно како то Французи  воле да кажу. Како било, не баш идеалан тренутак за споразум, пошто је Тухел значајно покварио утисак у финишу сезоне, да би поразом од Рена у финалу Купа Француске навукао и гнев трибине, која му није заборавио ни јануарску елиминацију од Генгана у Лига купу ни испадање од Манчестер јунајтеда у Лиги шампиона после победе од 2:0 на Олд Трафорду. Баш због тога наводно управа још није званично потврдила да је продужила уговор са Тухелом.

Мада, не би Немац смео превипе да се опусти, јер у Паризу још памте случај Лорана Блана, коме је у сезони 2015/2016 нови уговор подарен након што је у осмини финала Лиге шампиона избацио Челси, али је зато отпуштен када је месец дана касније у четвртфиналу испао од Манчестер Ситија?!

Има дакле Тухел о чему да размишља. Под број један о томе како да избегне нови неуспех у заосталом лигашком судару са Монпељеом. Управо се сазнало да ће Свеци вероватно бити лишени помоћи Единсона Каванија и Марка Вератија. Уругвајац се тако вратио из повреде, док је Верати одиграо свих 90 минута против Рена и очекује се да ће бити на поштеди у Монпељеу.

Екип зато пише да ће се уместо њих у протоколу наћи двојица 17-годишњака: штопер Лоик Мбе Со и леви бек Артур Загре. Резултат више није у првом плану. Имајте то на уму пре но што ставите ПСЖ на тикет.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар