"Фудбал је глуп спорт, за паметне људе!"

Масимилијано Алегри поново скренуо пажњу својим изјавама.

Фудбал 30.04.2019 | 15:30
"Фудбал је глуп спорт, за паметне људе!"
Масимилијано Алегри још једном се за кратко време нашао у центру пажње италијанске спортске јавности, али поново не због хвалоспева за његов шести освојени "скудето", а пету узастопну титулу првака Италије са Јувентусом, већ због својих изјава.

Тренер торинског клуба прво је бурно реаговао одмах после суботње утакмице са Интером (1:1), изнервиран критикама бившег фудбалера Данијелеа Аданија, а онда је гостујући у емисији Раи телевизије рекао да не воли када људи причају о тактичким системима и наводе разне формације као што су 3-5-2. 4-3-3 и сличне...

"Кроз своје искуство научио сам да је фудбал је глуп спорт за паметне људе, јер је најлакше ствари заправо најтеже урадити како треба. На пример, гледајући са стране можете рећи да је играч извео једноставно додавање на страну, али оно није увек једноставно. Што дубље идете, све више срећете играче који мисле да треба да се држе лопте како би доказали свој таленат, али није тако. Фудбал није само добра контрола лопте", рекао је Алегри, који је пре доласка у Јувентус био шампион са Миланом.

Трофејни тренер често је мета критика због својих тактичких одлука, а то се додатно појачало после елиминације од Ајакса у четвртфиналу Лиге шампиона.

Многи, чак, верују да би Алегри упркос освојеној Серији А могао да буде смењен по завршетку текуће сезоне.

Међу њима је, рекло би се, некадашњи штопер Фиорентине, Интера и још неких италијанских клубова - Данијеле Адани - који га је критиковао после ремија са Интером.

"У Италији многи мисле да су теоретичари фудбала и то је велики проблем. Као и ти, који само седиш и читаш књиге, али немаш појм о пракси... Сада ћути, ја ћу да говорим, јер ти немаш појма о фудбалу, а ја сам освојио шест 'скудета'", љутит је био Алегри.

Пошто га је водитељ подсетио на вербални дуел, 51-годишњи тренер из Ливорна рекао је да се "охладио".

"Можда сам био мало претерао, али знате, када често слушате како вам неко држи предавање и прича шта је требало да урадите, а шта не, то вас избаци из такта. И ја сам само човек... Ја не идем около и говорим другима како да раде свој посао", објаснио је Алегри своју реакцију и додао:

"Прихватам конструктивну критику, јер је и то део фудбала, али када ми неко упорно говори исто онда морам и ја да изнесем своје мишљење, а оно може да буде да се не разуме у то што прича".

Без обзира на критике које добија, Алегри је рекао да би волео да настави посао у Јувентусу и донесе клубу дуго жељени трофеј Лиге шампиона. Двапут је био на корак, али су Реал Мадрид и Барселона били успешнији у финалима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар